Motokros šansa za razvoj turizma: Kroserom u budućnost

Ostavite komentar


    1. Slažem se. Umesto moto krosa, lepše su banje i planinarenje.Nemci su mogli dolaziti zvog jeftinih banja a gde bi radili naši medicinari, umesto da idu trbuhom za kruhom oo belom svetu.
      Naša logika je pak uvek naopaka.

  1. Gde Vi to vidite sportske odlike,u divljanju Prirodom,zahvaljujuci visku adrenalina i visku benzina…???

  2. Moto cross nije divljanje po prirodi i po ulicama , to se vozi na izgrađenoj stazi na prirodnim terenima. Divan sport koji je imao potencijal u Srbiji da se razvije krajem 90 i pocetkom 2000 god krenulo je napravljeno 12 staza gostivali stranci ,međutim kad nema domacih takmicara nema ni razvoja. Podatak grad Beograd dobio stazu ,bile trke i od 2 miliona stanovnika dobili smo četvoricu takmicara od toga jedno dete kojih trebalo da bude bar 25 …ovo je drzava fudbala navijackih vandala i jos mnogo komunizma u drustvu i ogranicenog razmisljanja. Podrska dajem nekolicini koji jos su uvek uporni ,pokusavaju da opstane moto cross, ja sam izdrzao nekih 15 godina …umorio sam se

    1. Bravo Aleksandre, upravo tako, motocross je disciplina koja je predviđena da omladinu odvuče sa ulica i asfalta a da je prbliži prirodi. Enduro je takođe disciplina koja pruža puno mogućnosti za razvoj, kako turizma, tako i zdravog duha. Samim tim terenski motociklizam nije divljaštvo već sport koji pruža mnogo toga, gde takmičar mora biti u jako dobroj fizičkoj kondiciji i spreman da odgovori na sve izazove koji su ispred njega. To su adrenalinski sportovi koji su jako atraktivni za gledanje i gde posetioci imaju šta da vide, nešto što je nesvakidašnje, nešto što je atraktivno. Mnogi se odlučuju i na aktivan vid turizma, gde se turistima nudi i mogućnost jednog vida domaćeg safarija, gde su uključene i posete okolnim planinama na kojima žive divlji konji(Stolovi, Goč, Željin, Rudno, Golija) i mnoge druge retke vrste životinja koje se nikako drugačije ne mogu videti, već terenskim vozilima, kampanjole, baggy, quad, cross itd. Takav vid turizma nudi i naš klub koji i pored pomenutog, nudi i još mnogo toga, paraglajding, gađanje lukom i strelom, planinarenje, vožnju Baggyjem i Quadom po bespoćima, kajak na divljim vodama i još mnogo toga nesvakidašnjeg. Jednostavno, pored takmičarskog karaktera, naš klub nudi i dodatni sadržaj, kao što je i škola motocross-a za decu i odrasle, pa šta ko voli nek izvoli na našu stazu ,,MX park Trešnjari,,.kod Kraljeva.

Ostavite komentar


Auto

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.