Krstajić ne razmišlja o odlasku: Jesmo se izblamirali, ali se napravila velika fama 1Mladen Krstajić Foto: Beta

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je večeras posle pobede nad Litvanijom da mu je čast što je na toj funkciji i da će je obavljati dok čelnici Saveza ne odluče drugačije.

„Profesionalac sam i dok ljudi iz Saveza ne budu seli i razgovarali, obavljam funkciju koju obavljam. Nemam problema da analiziram utakmice. Čast i zadovoljstvo mi je što radim i što sam selektor ovim momcima“, rekao je Krstajić novinarima posle utakmice.

Srbija je pobedila Litvaniju sa 4:1, tri dana posle debakla u Ukrajini i poraza rezultatom 0:5.

„Čestitao bih igračima na odličnom odnosu prema igri, maksimalno angažovano, koncentrisano. Zaista im nije bilo lako, digli su se psihološki što je bilo veoma bitno. Imamo tri boda. Ostalo je još pet utakmica, sve je otvoreno. Bilo je mnogo teško posle Ukrajine, ali se ekipa izdigla. Pokazali su da imaju karakter i kvalitet i ostaju u trci za prva dva mesta i plasman na Evropsko prvenstvo. Ova ekipa se podigla i može mirnije da ide na odmor i uzdignuta čela ide na naredne utakmice“, kazao je Krstajić.

Upitan da li smatra da se delimično iskupio za debakl od Ukrajine, Krstajić je rekao da se „podigla velika fama“.

„Ne možemo tako da gledamo. To je utakmica koja se desila, doživljavaju i druge reprezentacije poraze. Digla se velika fama oko te utakmice. Nama je najteže, niko nije želeo… Desilo se, analizirali smo, pričali, dobro reagovali protiv Litvanije. Igrači su pokazali jedinstvo i veoma mi je drago zbog toga. Idemo dalje“, rekao je Krstajić.

Dodao je da mu je bilo teško posle utakmice sa Litvanijom u Ligi nacija prošle godine, a da je sada drugačija situacija.

„Kada radite odgovoran posao, kada se selektor svoje zemlje, normalno je da pokušavate da uradite ono što je najbolje. Teško mi padaju porazi, nosim se sa pritiscima sasvim normalno. To su emocije gde sam otišao u krajnost. Sada je druga situacija. Jesmo se izblamirali, ali imamo četiri boda iz tri utakmice, još pet do kraja. Bitno je da podržimo igrače. I Nemačka je pobedila Brazil sa 7:1 u sred Brazila pa nije bila tolika fama“, naveo je Krstajić.

Istakao je da ne želi više da govori o utakmici sa Ukrajinom i da ta utakmica mora da se stavi ad akta, kao i da ne bi više imao šta da kaže na tu temu.

Zahvalio je igračima za koje je rekao da su se izdigli uprkos tome što su bili u teškoj situaciji.

Reprezentacija Srbije će naredne utakmice igrati u septembru, protiv Portugala i Luksemburga, a Krstajić je naveo da će to biti teški mečevi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari