Krstajićevo biti ili ne biti 1Foto: STARSPORT

Reprezentacija Srbije okupila se za mečeve Lige nacija protiv Crne Gore (četvrtak, 20.45) i Rumunije (nedelja, 15.00) bez dva ključna igrača, Aleksandra Kolarova i Nemanje Matića.

Selektor Mladen Krstajić moraće brzo da smisli kako da bez iskusnih igrača Mančester junajteda i Rome ostvari rezultat u Podgorici i Bukureštu, pošto su u pitanju mečevi koji bi mogli da budu prekretnica ne samo za „orlove“ već i za njegovu trenersku karijeru.

„Matić, koji nije doputovao jer ima probleme sa leđima i člankom, i Kolarov, koji je došao ali nažalost i kod njega je problem sa prstom koji je polomio. Imamo problem i sa Krstičićem, koji se isto tako pojavio, ali ima probleme sa petom. Ta tri igrača su nažalost otkazala. Imamo i Miletića koga svom zvali iz Partizana da se priključi ekipi“, izjavio je Krstajić.

Selektor Krstajić je, na iznenađenje mnogih, kao zamenu za levog beka srpske reprezentacije dan pred okupljanje pozvao desnog beka Partizana Nemanju Miletića, ali se može očekivati da se umesto kapitena „orlova“ u prvih 11 nađe levi bek Crvene zvezde Milan Rodić.

„Meni je drago, Miletić je momak koji je zaslužio svojim igrama da se nađe na spisku reprezentacije Srbije od 23 igrača. Da me ne shvatite pogrešno, on dolazi sa srpske teritorije Kosova i Metohije. Mislim da se radi o pravom momku, pravom igraču i mislim da je sasvim zasluženo što je pozvan“, jasan je Krstajić.

Povreda Kolarova zadaće Krstajiću mnogo veću glavobolju od odsustva Matića jer to praktično znači da će morati da osmi put zaredom izvede različite igrače odbrane na teren, a ovaj put to neće biti njegovom voljom.

Upravo su utakmice s Mundijala i prve dve iz Lige nacije pokazale da u odbrani „orlova“ najviše škripi. Opravdanje za eventualni loš rezultat u Podgorici neće moći da ima pošto njegov kolega na klupi „sokolova“ ima još veće probleme. Ljubiša Tumbaković se još pre okupljanja njegove selekcije oprostio od ključnog igrača odbrane Stefana Savića. Na okupljanju, dva dana pre „orlova“, saznao je da neće moći da računa ni na vezistu Levantea Nikolu Vukčevića, takođe bitnog igrača u timu, a potom mu se u nedelju i standardni prvotimac Marko Vešović požalio na povredu.

Raspored i tabela

Liga C Grupa 4

1. Crna Gora 2 1 1 0 2:0 4

2. Srbija 2 2 2 0 3:2 4

3. Rumunija 2 0 2 0 2:2 2

4. Litvanija 2 0 0 2 0:3 0

Četvrtak

Crna Gora – Srbija 20.45

Litvanija – Rumunija 20.45

Nedelja

Rumunija – Srbija 15.00

Litvanija – Crna Gora 20.45

Tadić: Ista smo država

Novi kapiten Srbije Dušan Tadić smatra da utakmica ne bi trebalo da ima dodatni naboj, osim takmičarskog.

„Poznajem neke igrače ovako, pratio sam ih dosta kad su igrali kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, krivo mi je bilo što se nisu kvalifikovali. Što se tiče same utakmice, jeste malo čudno, ali to je normalno da se pred mečeve stvara neki pritisak. Ja Crnu Goru gledam… mi smo ista država, sve mi je to isto, tako da nema nekog dodatnog naboja i najbitnije je da smo fokusirani i da probamo da pobedimo utakmicu“, izjavio je Tadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari