Krstajiću ne treba, Englezi ga obožavaju 1Foto: STARSPORT

Luka Milivojević je u subotu, fudbalskim žargonom rečeno, „bombom“ sa oko 25 metara postigao jedini gol za Kristal Palas protiv Lestera (1:0) u 17. kolu Premijer lige.

Srpski fudbaler je sa četiri pogotka najbolji strelac londonskog kluba, a po ocenama britanskih medija ubedljivo je najbolji igrač Palasa.

Bivši fudbaler Crvene zvezde igra svoju treću sezonu u Kristal Palasu, u koji je došao posle tri godine provedene u grčkom Olimpijakosu. Iako mu davanje golova, kao zadnjem veznom fudbaleru, nije u opisu posla, prošle sezone Milivojević je za Palas postigao čak deset. Trener Roj Hodžson dao je Kragujevčaninu i kapitensku traku još prošle godine, dok su ga navijači dva puta zaredom birali za najboljeg igrača kluba.

S druge strane, za Milivojevića nema mesta u reprezentaciji Srbije, u kojoj letos na mečevima Svetskog prvenstva u Rusiji, protiv Kostarike i Švajcarske, bio jedan od najboljih igrača. Milivojević je pozive selektora Mladena Krstajića prestao da dobija kada je preko društvenih mreža doveo u sumnju njegove trenerske sposobnosti. Podsetimo, Milivojević je otvoreno rekao kako smatra da je selektor promašio taktiku za drugo poluvreme meča protiv Švajcarske, kao i da su igrači sami pravili taktiku za odlučujuću utakmicu sa Brazilom. Pomoćnik selektora Krstajića, Milan Obradović, kasnije je izjavio da je Milivojević pokušao da „izazove puč“ u nacionalnom timu sa svojim menadžerom Faljijem Ramadanijem, a Krstajić je naveo da stoji iza svega što je njegov asistent rekao. Potom je u odbranu Milivojevića stao i defanzivac Šalkea Matija Nastasić koji je naveo da neće više igrati za „orlove“ dok je Krstajić selektor…

Iako još uvek postoji dilema da li će Krstajić ostati selektor, za FSS ne bi trebalo da bude dileme da mora da se pronađe način da se vrati harmonija u nacionalni tim. Srbija ipak nije tolika fudbalska velesila, pa da može da se olako odriče fudbalera koji igraju u najjačim svetskim ligama, poput Premijer lige i Bundeslige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari