Kunde prioritet za Barselonu 1Foto: EPA-EFE/Julio Munoz

Žil Kunde (23 godine) je centralni bek kojeg Ćavi Ernandez želi da dovede u letnjem prelaznom roku.

Trener „Blaugrane“ je to jasno stavio do znanja i tehničkom odeljenju kluba i predsedniku Đoanu Laporti.

Ćavi želi da Francuz podigne odbrambene standarde tima, nakon što je već jasno stavio do znanja Đeraru Pikeu da ne računa na njega kao startera u novoj sezoni.

Ćavi je svestan da ne može da rizikuje sa kapitenom i 35-godišnjim Pikeom koji je sklon čestim povredama, stoga je njegova posvećenost dovođenju Kundea čvrsta, iako postoji šansa da na „Kam Nou“ dođe i Kalidu Kulibali iz Napulija, ukoliko za igrača Sevilje ne bude dovoljno para.

Uprkos činjenici da je Kunde veoma cenjen centralni defanzivac u Premijer ligi, a Čelsi i Njukasl su spremni da plate 90 miliona evra navedenih u njegovoj klauzuli, francuski centralni defanzivac je za sada prekinuo pregovore sa klubovima iz Engleske poručivši Sevilji da želi da igra na „Kamp Nou“.

Sa takvim razvojem događaja, Sevilja i katalonski gigant prinuđeni su da pregovaraju.

Za sada je katalonski gigant veoma ograničen svojom ekonomskom situacijom i očigledno nije u poziciji da parira ni Čelsiju ni Njukaslu po pitanju novca.

Čekajući da Barselona smanji plate, Sevilja bi bila spremna da proda francuskog centralnog defanzivca između 65 i 70 miliona evra, što je cifra koja je značajno niža od 90 miliona evra koliko iznosi njegova klauzula.

Barselona će u potencijalni transfer morati da uključi nekog igrača, a Seržinjo Dest bi mogao da bude igrač koji bi se uklopio u planove trenera Unai Emerija.

Druga opcija bi mogao biti mladi i talentovani napadač Trinkao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari