Kup Beograda u streljaštvu: "Policajac" najuspešniji standardnom vazdušnom puškom 1Foto: SSS

Strelci četiri kluba podelili su medalje u trećem kolu Lige i Kupa Streljačkog saveza Beograda, koje je održano na strelištu Novog Beograda – Ušće, saopštio je Streljački savez Srbije.

Kako navodi SSS, domaćini su osvojili četiri prva mesta (dva pojedinačna i dva ekipna).  Po tri pobede „upisali“ su strelci Partizana i Policajca, a dva prva mesta idu lazarevačkoj Kolubari.

U gađanju standardnom vazdušnom puškom tri od četiri prva mesta pripala su strelcima Policajca. Mina Radojković je pobedila u konkurenciji mlađih juniorki i kadetkinja. Stojan Stevanović je trijumfovao u nadmetanju mlađih juniora i kadeta, dok je u konkurenciji kadeta prvo mesto osvojio Petar Posrkača.

Dvoje strelaca su treće kolo završili sa po dve zlatne medalje. Nađa Martinović iz Partizana je bila najbolja i u kadetskoj i u kategoriji mlađih juniorki pištoljem. Sava Mitić (Kolubara) je isti uspeh postigao pištoljem u takmičenju muškaraca.

Uz Martinovićevu, Partizanu je pobedu donela Anja Nikodinović, kojoj je pripalo prvo mesto serijskom vazdušnom puškom za pionirke.

U ekipnim takmičenjima serijskom vazdušnom puškom najuspešniji su bili timovi  Novog Beograda – Ušće. Član domaćeg kluba  Dimitrije Fatić je pobedio u nadmetanju pionira.

Novobeograđanka  Anja Knežević je nastavila niz pobeda standardnom vazdušnom puškom kod kadetkinja. Kneževićeva vodi u generalnom plasmanu Kupa Beograda kako puškom za kadetkinje, tako i u konkurenciji mlađih juniora i kadetkinja, kao i u Ligi serijskom vazdušnom puškom za pionirke.

Prva mesta u ostalim kategorijama drže: Dimitrije Fatić (Novi Beograd – Ušće, pioniri), Nađa Martinović (Partizan, kadetkinje i mlađe juniorke i kadetkinje pištolj), Petar Posrkača (Policajac, kadeti puška), Aleksandar Nikolić (Novi Beograd – Ušće, mlađi juniori pištolj), Sava Matić (Kolubara, kadeti pištolj), Luka Tomašević (Novi Beograd – Ušće, mlađi juniori i kadeti pištolj).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari