Kvartet obavio posao 1Foto: STARSPORT

U borbi za finalni meč fudbalskog Kupa Srbije, 30. maja u Nišu, ostala su još četiri kluba, tj. svi „viđeni“ polufinalisti – branilac trofeja Partizan, prošlogodišnji finalista i petoplasirani superligaš Mladost iz Lučana, uskoro i formalno novi (stari) šampion Crvena zvezda, te njen prvi pratilac u prvenstvu Radnički (N).

Mada je postala opravdana bojazan da će Partizanovi igrači podleći očajnoj situaciji u klubu, vršilac dužnosti trenera Žarko Lazetić i igrači izdigli su se iznad ostavki šefa Zorana Mirkovića, njegovog prvog pomoćnika Gordana Petrića, povlačenja sportskog direktora Ivice Ilieva, velike besparice, lažnih obećanja i prozivki predsednika Milorada Vučelića i njegovog Upravnog odbora, a ceh tog inata platio je Napredak (4:0).

– Iskreno, bio sam iznenađen Mirkovićevim odlaskom, jer mislim, ne samo ja već i čitav tim, da je odličan i trener i čovek sa kojim smo se svi slagali. Ipak, odluka je njegova, mi smo tu da je poštujemo, a takve stvari se dešavaju u fudbalu… Znao sam da ćemo mi na svaku situaciju dati odgovor na terenu – poručio je iz Kruševca španski štoper Mark Valijente, posle svog prvog gola za crno-bele od kada je deo njihove zadnje linije.

Mladost nije bila tako ubedljiva protiv Spartaka (2:1), ali njena pobeda ima istu težinu, jer su joj prethodili vođstvo Subotičana i isključenje njenog igrača još u 42. minutu meča na severu zemlje, dok je Radnički na svom „Čairu“ golovima prvog strelca Superlige Nermina Haskića ispunio očekivanja protiv Vojvodine (2:1), kluba koji već neko vreme ne liči na nekadašnju novosadsku instituciju.

– Nisam potpuno zadovoljan, jer je nedopustivo da moj tim prima gol u 93. minutu. Ne smeju da se opuste. Ja da igram protiv rođenog brata davio bih ga 90 minuta i želim da se i moji igrači tako ponašaju. Što se tiče polufinala, ne bih sada komentarisao eventualnog protivnika, jer su i Zvezda i Partizan i Mladost ekipe za respekt, s ambicijom da osvoje ovo takmičenje – sumirao je trener niškog sastava Nenad Lalatović, posle čega je i Crvena zvezda obavila posao protiv Radnika iz Surdulice (2:1).

– Imali smo prilike da damo treći gol, bili smo sebični u nekim situacijama, to nije dobro, ali videli ste zašto – ne znate u svakom trenutku da li može da dođe do preokreta. To ne volim, ali pričaćemo o tome – zaključio je trener crveno-belih Vladan Milojević, posle veće minutaže date nekolicini mladih igrača najkvalitetnijeg i najskupljeg tima u Srbiji.

Dvomeči za finale

Put do polufinala trajaće najmanje (po) 180 minuta, a termini polufinalnih duela su 17. april i 15. maj. Još da žreb odredi parove i raspored domaćinstava u pretposlednjoj fazi najmasovnijeg domaćeg fudbalskog takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari