Lagana "stotka" Crvene zvezde 1foto:Starsport

Šampion ABA lige na dominantan način otvorio finalnu seriju plej-ofa Košarkaške lige Srbije sa FMP-om.

Igrači sa Malog Kalemegdana napravili su prvi iskorak ka rekordnoj 22. tituli prvaka države i triploj kruni u sezoni 2021/2022, jer su sa večerašnjih 110:71 (24:18, 29:11, 26:23, 31:19) pokazali klubu iz beogradskog predgrađa ko je ko u našoj klupskoj košarci.

Već posle dva minuta otklonjena je dilema oko imena pobednika – ako ju je iko uopšte imao – jer je redovni učesnik Evrolige serijom 6:0 odmah dao do znanja gostima da nemaju šta da traže u hali „Aleksandar Nikolić“. Sa sedam poena, Danilo Tasić je predvodio otpor Limenki, međutim on je bio dovoljan samo da se spreči dvocifrena razlika domaćina, čiju su igru u prvoj četvrtini obeležili očajan šut za tri poena (0/7) i raspoloženi Ognjen Kuzmić.

Samo nerealni navijači FMP-a mogli su da poveruju da će Zvezdino loše otvaranje druge deonice, pod pritiskom 2-3 zone rivala, odnosno njegov prilazak na 24:22 u 12. minutu promeniti tok događaja. Čim su se sabrali i povezali, puleni Dejana Radonjiča krenuli su da pune koš na suprotnoj strani, pa su očas posla pobegli na 32:22.

I nastavili da uvećavaju distancu u odnosu na pogubljene i demoralisane izabranike Nenada Stafanovića. Sve do 53:29 na poluvremenu. Mada je jedini uspešan pokušaj crveno-belih sa 6,75 metara viđen tek uz zadnji zvuk sirene pre odlaska na dužu pauzu. Kontra tome, Crvena zvezda je pokrala silne lopte, a 12 takvih oduzimanja poslužilo je kao savršena ilustracija odnosa snaga, s obzirom da je FMP izgubio čak 16 lopti za 20 minuta.

Nemajući šta da izgubi, slabija ekipa je više zapela i pokazala u trećoj deonici, međutim to joj nije mnogo vredelo, jer je vrhunac „uspravljanja“ bilo spuštanje razlike na -19 (57:38), a stvari joj nije olakšala ni povreda kolena Ostina Holinsa posle duela sa Nenadom Nerandžićem. Jeste FMP napredovao u odnosu na period pre presabiranja u svlačionici, ali favorit je bio još brži, precizniji, skočniji, organizovaniji…

I nije se zaustavljao ni u zadnjoj deonici. Rival je opet doživeo raspad sistema, napravivši u toj nervozi više nesportskih faulova, dok su crveno-beli na razne načine i u svim segmentima demonstrirali očekivanu nadmoćnost. Pa i prebacivanjem „magične granice“ od 100 poena, mada im to nije prvi put u završnici ove KLS.

Svi igrači Crvene zvezde su se upisali u listu strelaca i to dovoljno govori o tome koliko je osvajač poslednjeg Kupa Radivoja Koraća bio nedodirljiv. Na kraju se sa 17 poena istakao Ognjen Kuzmić, 14 je dodao njegov imenjak Dobrić, Nikola Ivanović brojao je do 13, a dvocifreni su bili i Luka Mitrović (11) i kapiten Branko Lazić (11). Sa druge strane, zabeleženo je 19 poena Tasića, 14 je dodao kapiten Radonjić, a 16 ih ubacio Nerandžić.

Ponovni susret istih timova zakazan je za 19. jun, od 20 sati, na terenu FMP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari