Lajović za srpski duel 1Foto: BETA Xinhua Goran Stanzl

Još ove nedelje, prvi reket Srbije i sveta Novak Đoković oslobođen je obaveza na startu glavnog dela mastersa u Parizu, ali je zato prva runda obavezna za njegove mlađe kolege i zemljake Lasla Đerea i Dušana Lajovića, a lično mu je važnije šta će uraditi drugi od ove dvojice, pošto će svoju 14. sezonu u „Bersiju“ početi protiv Ducija ili njegovog protivnika Francuza Rišara Gaskea.

Potencijalni izazivači četvorostrukog pariskog šampiona imaju samo jedan međusobni meč, na prošlogodišnjem mastersu u Madridu. Pobednik je rešen u dva seta, a posle rovovske borbe i sjajnog tenisa slavio je naš teniser – 7:6, 7:6.

Takođe u prvom kolu, a trenutni odnos snaga na ATP listi sugeriše Lajovićevu ulogu favorita, s obzirom da je 29-godišnji Beograđanin 34. u tom poretku, a tri leta stariji Gaske mnogo pozicija ispod (62). S druge strane, Francuz je (još) veće tenisko ime, sa 15 osvojenih titula naspram samo jedne Dušanove. Jedino što je sigurno da će mu biti potrebno puno umeća i koncentracije da bi otišao u treći duel u karijeri sa Đokovićem.

S Đereom je drugačija situacija. Vlasnik jedne ATP titule je četiri godine iskusniji od Aleksa de Minora (20), ali je Australijanac bolje pozicioniran (38/18), ima dva trofeja više i ne vraća se tenisu posle zdravstvenih problema kao naš predstavnik, jer se Laslo donedavno borio sa koksaki virusom i mononukleozom.

Nadajmo se da se dovoljno uželeo reketa da će biti u stanju da dobije premijerni duel sa mladim „kengurom“. Ako prođe ide na Španca Roberta Bautistu Aguta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari