Novak Đoković za samo sat vremena pobedio Beretinija na ATP finalu u Londonu 1Foto: Beta-AP

Lepo je vratiti se u London posle Vimbldona, godinama sam igrao dobro u ovoj areni – rekao je Đoković

Novak Đoković je dominantno startovao na finalnom turniru ATP serije, za nešto više od sat vremena sa 6:2, 6:1 savladao je debitanta na završnom mastersu Matea Beretinija.

Već u svom prvom servis-gemu Italijan se suočio sa problemima, ali je sprečio protivnika da stigne do brejk-šanse. Đoković je u šestom gemu uspeo da slomi otpor protivnika i povede sa 4:2, a do kraja nije Beretiniju dozvolio šansu da se vrati u set i realizovao je prvu šansu da povede sa 1:0.

Đoković je u drugom setu nastavio dominaciju i odigrao je sa puno energije pa je ukupno povezao osam osvojenih gemova. Beretini je pokazao „znakove života“ u petom gemu, kada je ostvario brejk, ali ga u sledećem nije potvrdio, pa je Novak dobio priliku da u sedmom gemu drugog seta zatvori meč. To je i uspeo, iako je protivnik osvojio prvi poen, usledila su četiri vezana koja su srpskom igraču donela prvi trijumf na Završnom mastersu u Londonu.

Italijan je pre dolaska u London bio u seriji od dva poraza, koji su ga umalo koštali plasmana na Finale ATP-a, dok je Novak na prethodna tri turnira (Tokio, Šangaj, Pariz) osvojio dve titule.

– Lepo je vratiti se u London posle Vimbldona, godinama sam igrao dobro u ovoj Areni. Njemu je ovo bio prvi meč na finalima, iskoristio sam iskustvo, imao sam sreću da sredinom prvog seta osvojim brejk, a nakon toga sam počeo da čitam njegov servis i sve je bilo lakše. Ritern je funkcionisao i to je bilo veoma bitno. Uslovi i teren su dobri i sasvim pogoduju mom stilu igre – rekao je posle meča Đoković.

Đoković je lane u Londonu izgubio u finalu od Zvereva a sada napada šestu titulu na Završnom mastersu, dok je Beretiniju ovo prvo učešće.

U utorak Novaka očekuje drugi meč, protivnik će mu biti Austrijanac Dominik Tim, podsećamo, Đokoviću je da bi završio godinu na prvom mestu ATP liste neophodno da osvoji ovaj turnir, po mogućstvu uz sve pobede u grupi, ili da osvoji 650 plus bodova više od direktnog rivala Nadala. Svaka pobeda donosi 200, trijumf u polufinalu 400, i u finalu 500 bodova.

Novak Đoković je pobeđivao na Završnom mastersu pet puta (2008, 2012, 2013, 2014, 2015). On je jedini koji je četiri puta zaredom pobeđivao na Masters kupu, po tri vezana trijumfa imaju, Ilije Nastase i Ivan Lendl.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari