Lalatović: Jedini spas za srpski fudbal je Nemanja Vidić 1Foto: EPA/ALBA VIGARAY

Trener fudbalera Vojvodine Nenad Lalatović rekao je danas da veruje da je „jedini spas“ za srpski fudbal Nemanja Vidić i da bi svako drugo rešenje za predsednika Fudbalskog saveza Srbije bilo pogrešno.

„Jedini spas za srpski fudbal je Nemanja Vidić. To je čovek koji je bio kapiten Mančester Junajteda, kapiten Crvene zvezde, kapiten Spartaka iz Moskve i kapiten naše reprezentacije. Da se ja pitam, da bi postojao mir i disciplina u srpskom fudbalu, potrebno je postaviti takvog čoveka“, rekao je Lalatović posle utakmica s Radom.

„Da li i koliko to nekom odgovara, ja ne znam, ali imamo čoveka zbog kojeg bi nam se divio ceo svet, kada bi postao predsednik Saveza. Ne vidim drugo rešenje, odnosno svako drugo bi bilo pogrešno“, dodao je on.

Kako je istakao, reprezentacija bi sa „takvim čovekom na čelu bila moćnija, srpski fudbal bi bio moćniji“.

„Mi treneri se ne bismo toliko nervirali, a srpski fudbal bi duže ‘živeo’. Baš zato što ja kao trener ne želim da se mešam u suđenje niti da komentarišem suđenje, potreban nam je neko kao Nemanja Vidić. Zamislite našu reprezentaciju sa Nemanjom Vidićem na čelu? Imamo idealno rešenje ako želimo da napredujemo“, rekao je Lalatović.

„I uz Nemanju Vidića, još jedan čovek nam je potreban, a to je Milorad Mažić“, dodao je trener Vojvodine.

Fudbaleri Vojvodine izgubili su danas u gostima od Rada sa 2:0, u utakmici 30. kola Super lige Srbije.

Trener Vojvodine čestitao je ekipi Rada na zasluženoj pobedi i poželeo „građevinarima“ opstanak u ligi.

Lalatović je istakao i da za poraz svoje ekipe ne krivi sudije.

„Ne smatram da su sudije krive, samo sam imao potrebu da kažem šta je potrebno srpskom fudbalu da bi bio red. Mi smo izgubili i zato što smo igrali bez Bojića, Čovića, Vukadinovića, Đorđevića, Topića i to je zaista mnogo za nas“, naglasio je Lalatović.

Trener Vojvodine je, na kraju, rekao da očekuje da njegova ekipa bude treća na kraju sezone.

„Dve godine u nizu smo treći, osvajači smo Kupa Srbije, ja kao trener imam najveći broj pobeda u istoriji Vojvodine… sada smo četvrti, ali završićemo mi treći“, rekao je Lalatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari