Lampard: Da pogledamo sebe 1Foto: EPA-EFE/ ANDY RAIN

Atalanta je prošle nedelje ušla u predvorje Top osam, ali jedino je Bajern pre zadnje ture prvih mečeva osmine fudbalske Lige šampiona (od sinoć) imao pravo da se pohvali kako je ostao u trci za „ušati“ pehar, jer su njegovih 3:0 na terenu Čelsija preozbiljan zalog za minhenski revanš.

– Naravno ovo je bio zaista dobar rezultat za nas. Ekipa je uradila ono što smo planirali. Bilo smo koncentrisani na igru i zbog toga smo mogli tako ubedljivo da pobedimo – nema potrebe za lažnom skromnošću šef stručnog štaba bavarskog tima Hans-Diter Flik, specijalno zadovoljan rolom strelca dva gola Serža Gnabrija.

– Dugo ga pratim. Gledao sam kako je igrao za Arsenal i za reprezentaciju, jednostavno sam znao šta može. Fantastično igra u Nemačkoj, u Bajernu se zaista dobro razvija, sposoban je i vešt – ishvalio je svog učenika Filk.

Frank Lampard, pak, nema koga i šta da pozitivno istakne.

– Ponekad moraš da budeš brutalno iskren i kažeš da su nas potpuno nadigrali. Ovo je prilično otrežnjujuće, razočaran sam, ali moramo ovo da prihvatimo i dobro pogledamo sebe. Nikog drugog – jasno je bivšem asu Čelsija, sada angažovanom na mestu trenera „plavaca“, koji nema mnogo čemu da se nada 18. marta.

– Moramo da odigramo ponosno u Minhenu i vidimo šta možemo tamo da uradimo. Ali, posle ove utakmice jasno je da imamo mnogo posla. To sam mislio i kada sam prihvatio ovaj posao.

Kike Setjen nije u sličnoj, ali ni u komfornoj situaciji posle 1:1 na terenu Napolija, gde je samo Antonio Grizman probio gustu odbranu domaćina.

– Branili su se sa 10 igrača ispred svog šesnaesterca… Istina je da nismo pravili šanse, ali smo znali da moramo da budemo strpljivi. Naša upornost nam je dozvolila da napravimo prostora. Ovo je dobar rezultat, pogotovo kad se zna da nas čeka revanš kod kuće – smatra trener Barselone, koja muči muku sa povređenim i „požutelim“ igračima prve kategorije.

Zato Đenaro Gatuzo žali za prosutim vođstvom iz prvog poluvremena.

– Taktički smo odigrali skoro savršen meč, ali mogli smo više. Razočaran sam što smo jednom greškom vratili Barselonu u život… Sada će biti još teže na „Kamp Nou“, ali idemo tamo sa željom da budemo još bolji – kaže Napolijev strateg.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari