Laureati Kukić i Bojičić: Rukometni savez Srbije izabrao najbolje u godini na izmaku 1foto: Rukometni savez Srbije

Podeljene tradicionalne nagrade u svim pojedinačnim kategorijama.

Prrema mišljenju ljudi iz RSS, naš najbolji rukometaš u poslednjih 12 meseci bio je reprezentativac Lazar Kukić iz bukureštanskog Dinama.

„Ova nagrada za mene predstavlja veliku čast. Pre svega potvrda mog dosadašnjeg rada i nivoa koji sam dostigao, ali se na tome neću zaustaviti. Kao i svi moji saigrači, svaki lični uspeh bih zamenio medaljom sa reprezentacijom. Daćemo sve od sebe da obradujemo ljubitelje rukometa u Srbiji. Za kraj bih se zahvalio RSS i predsednici Mileni Delić za svu podršku i uslove koje imamo za pripreme, a koji su svake godine sve bolji“, rekao je Kukić.

Za srpsku rukometašicu godine izabrana je Katarina Bojičić, inače prvotimka Jagodine.

„Zahvalna sam pre svega svojim saigračicama, ali i svima koji su zaslužni da budem ovde. Nagrada za mene predstavlja motivaciju i potrudiću se da ovo bude samo prva u nizu. Ipak, moja najveća želja je da kao reprezentacija osvajamo trofeje i na pozitivan način predstavljamo srpski ženski rukomet“, poručila je najbolja seniorka u 2022.

Kao najperspektivniji mladi igrači izdvojeni su Nataša Ćetković i Stefan Dodić, dok je najboljim trenerom, sveukupno, proglašen selektor juniorske reprezentacije Đorđe Teodorović

„Jako mi je teško da sakrijem emocije kako zbog ovog događaja tako i kada se setim svega što je ova sjajna grupa momaka učinila. Oduvek sam svoje trenerske snove i ambicije vezivao za medalju sa reprezentativnom selekcijom i to se ove godine i ostvarilo“, rekao je ponosni šef stručnog štaba ekipe koja je Srbiji donela bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu.

Odličja su osvojile i starije reprezentacije u obe polne kategorije i to na Mediteranskim igrama, kada su ih predvodili selektori A selekcija Uroš Bregar i Toni Đerona.

„Moje lično mišljenje je da je iza nas zaista uspešna godina. Tri medalje nisu mala stvar i izuzetno smo ponosni na njih, pogotovo što su to medalje mlađih selekcija što je zalog za budućnost“, zadovoljna je predsednica RSS, Milena Delić, koja se nada dobrim vestima sa dolazećeg Svetskog prvenstva za rukometaše.

„Verujem u njihove mogućnosti, mislim da mogu da nas obraduju. Grupa jeste teška, ali pobede nad protivnicima kao što su Nemačka i Katar nisu nemoguće. Može se igrati i sa protivnicima iz grupe sa kojom se ukrštamo. Od izuzetnog značaj bi bio prolazak u četvrtfinale i mesto koje vodi u kvalifikacije za Olimpijske igre“, zaključila je Milena Delić pred takmičenje sledećeg meseca.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari