Lebron Džejms u dresu Lejkersa govorio na razne teme u NBA ligi 1Foto: EPA-EFE/MIKE NELSON SHUTTERSTOCK OUT

Početkom jula Lebron Džejs doneo je očekivanu odluku da svoj Klivlend i Ohajo zameni Lejkersima i Los Anđelesom.

U svojoj 35. godini upustio se u novu avanturu; prvi put na Zapadnoj obali, spreman na glamur Holivuda i franšizu koja je prošle sezone sa rukijima Lonzom Bolom, Kajlom Kuzmom i Džoom Hartom krenula u formiranje novog šampionaskog tima. Sa 16 titula, Lejkersi su drugi najtrofejniji tim u istoriji NBA lige; na poslednji šampionski prsten čekaju već osam godina i sa Lebronom Džejmson na čelu, plejadom talentovanih igrača i prekaljenim asovima nalik Ražonu Rondu, u takmičarskoj 2018/19 pokušaće da se domognu makar polufinala Zapadne konferencije.

Četvorostruki dobitnik nagrade za najboljeg igrača NBA lige i osvajač tri titule zadužio je opremu i prvi put je kompletnu obukao na danu za medije svog novog tima. Posle početaka u Klivlendu, pa selidbe u Majami i povratka u Ohajo, Lebron je pre sklapanja novog sastava zatekao mlad tim Lejkersa, koji od 2013. godine nije igrao u plej-ofu.

– Shvatam da ću morati da imam malo više strpljenja sa mlađim saigračima. Ovo je novi trenutak za te momke. Navikli su da budu plen, ali sada će biti lovci – poručio je Lebron, pre svih, Bolu, Kuzmi i Hartu.

Zajedno sa Džejsom, Lejkersi su postali i veterani – NBA šampioni Ražon Rondo i Džaval Mekgi, kao i veliki Lebronov rival Lens Stivenson ili dugo problematični Majkl Bizli. Godinama unazad priča se o Lebronovoj pripremi, treninzima i fizičkoj spremi. Džejms izdvaja milione na godišnjem nivou kako bi se što zdravije hranio i treninge prilagodio telu koje je izraubovano 16-godišnjm stažom u NBA ligi.

– Isto kao i uvek. Ništa ne uzimam zdravo za gotovo, ovo mi je 16. sezona i u franšizi sam u kojoj želim da budem. Pre svega dugujem zahvalnost ‘onome iznad’ za svaki sledeći dan u ovom sportu. Pripremam se svakodnevno, ne uzimam slobodne dane i radujem se ovom početku. Voleo bih da sad počnemo, mogao bih da u ovom trenutku krenem. Upravo sad, dok sam u dresu. Jedva čekam! – samo je ponovio trostruki šampion da je pripreme, kao i svakog leta, počeo već prvih dana jula.

– Toliko godina slušam poruke ‘Lebron igra previše, Lebron igra previše’, a onda dođe kraj juna i Lebron je i dalje na vrhuncu. Pa onda zaključe da ne igram previše. Kontrolisano pripremam svoje telo, vodim računa i kada god trener Luk Volton bude tražio – biću spreman – naglasio je Lebron, poručivši da neće imati problem sa minutažom i da je u optimalnoj formi.

Italijanski sam tip

Govoreći o načinu ishrane, Lebron Džejms je otkrio da je ljubitelj italijanske kuhinje: „Italijanski sam tip. Volim italijansku kuhinju i pomaže mi što sam toga svestan, jer znam da ne mogu da jedem pastu cele sezone. Volim sveže paste i slično, to je moj izbor“, naglasio je Lebron.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari