Lejkersi bolji od Bostona, 51 poen Maksija u pobedi Filadelfije 1Foto: AP Photo/Rick Bowmer

U košarkaškoj NBA ligi prošle noći su odigrane četiri utakmice, a pobede su upisali Los Anđeles Lejkersi, Filadelfija, Njujork i Klivlend.

Bez Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa u sastavu, Los Anđeles Lejkersi su u gostima pobedili najbolji tim lige Boston sa 114:105.

Najzaslužniji za to bio je Ostin Rivs koji je ubacio rekordna 32 poena i postigao sedam trojki. Rivs je pogodio sedam od deset za tri poena, pri tom da je i jednom fauliran na šutu pa je pogodio i sva tri slobodna bacanja.

Danđelo Rasel je pobedi Lejkersa doprineo sa 16 poena, 14 asistencija i osam skokova, dok je Džekson Hejs takođe ubacio 16 poena uz deset skokova. Najefikasniji u redovima Bostona bio je Džejson Tejtum sa 23 poena.

Košarkaši Filadelfije su bez pomoći povređenog Džoela Embida bili bolji od Jute u gostima sa 127:124.

U odsustvu Embida istakao se Tajris Maksi koji je upisao rekord karijere ubacivši 51 poen. On je svoj prethodni rekord od 50 poena, postavljen 12. novembra protiv Indijane, nadmašio sa dva slobodna bacanja na 4,1 sekundu pre kraja.

Maksija je najbolje pratio Tobajas Heris sa 28 poena, dok je u poraženom timu najefikasniji bio Lauri Markanen sa 28 poena i deset skokova.

Košarkaši Njujorka su upisali i devetu pobedu u nizu, pošto su na svom terenu slavili protiv Indijane sa 109:105. Meč je obeležio Džejlen Branson koji je sa 40 poena predvodio Nikse do pobede, dok je u timu Indijane najbolji bio Džejlen Smit sa 20 ubačenih poena.

Klivlend je slavio četvrti put zaredom pobedivši u gostima Memfis sa 108:101. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Donovan Mičel sa 25 poena, Karis Levert je dodao 16, dok je Džeret Alen meč završio sa 14 poena i devet skokova. Džeren Džekson je predvodio Memfis sa 25 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari