Lekcija Novom Beogradu 1Foto: STARSPORT

Naišli su na boljeg od sebe i prvi put od starta sezone osetili igračku inferiornost. U drugom kolu Lige šampiona, vaterpolisti Novog Beograda poraženi su kod kuće od Olimpijakosa (9:12). U istoj rundi, Radnički je uspeo da izbori remi u Kragujevcu protiv Ferencvaroša (11:11) zahvaljući sjajnim sekvencama Miloša Ćuka u samoj završnici meča, koji je u kratkom intervalu uspeo da sa dva gola rezultatski obezvredi dominaciju gostiju tokom većeg dela susreta.

U derbiju kola na Novom Beogradu, ključnom se ispostavila treće četvrtina u kojoj je Olimpijakos stigao do maksimalnih pet golova prednosti (5:10).

Pokušali su u poslednjoj deonici izabranici Vladimira Vujosinovića da nadoknade propušteno; vezanim golovima Šušaišvilija, a potom i Mandića smanjili su razliku na svega gol zaostatka; u tom periodu su i sudije bile blagonaklone prema domaćinu, međutim pogodak Genudianisa, a zatim i sjajan šut Filipovića sa distance imali su težinu sigurne kapitulacije domaćina u čijim je redovima Šušiašvili sa tri gola bio najefikasniji.

Radnički je, takođe, imao težak izazov.

Ferencvaroš je, prevashodno preko Deneša Varge, Vamoša i Silarda rešavao situacije u napadu; činilo se kod rezultata 7:11 u četvrtoj deonici da Kragujevčani neće izbeći kapitulaciju, međutim sjajni Miloš Ćuk uspeo je da saigrače iz ponora izvuče na površinu.

Sa dva vezana gola iz izuzetno teških pozicija, ujedno i jednih na meču, omogućio je Radničkom bod ohrabrenja i nagrade za ispoljenu upornost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari