"Lektira" za kod kuće 1Foto: UKTS

Devetnaesto izdanje Beogradske košarkaške klinike ove godine je zbog epidemioloških rizika i pandemije korona virusa održano, ali u digitalnom obliku.

Jedan od najkvalitetnijih trenerskih seminara u svetu, u organizaciji Udruženja košarkaških trenera Srbije (UKTS), ovom prilikom organizovan je tako što su obezbeđeni eminentni domaći predavači koji su snimili svoja predavanja koja će elektronskim putem biti podeljena svim članovima trenerskog udruženja.

Trener Crvene zvezde Saša Obradović pripremio je predavanje na temu „Trening KK Crvena zvezda u pripremnom periodu“, dok je nekadašnji strateg Mege Dejan Milojević obradio temu „Obuka visokih igrača za igru pik-en-rol“.

Novi šef struke Mega Sokerbeta Vladimir Jovanović govorio je o „Tehničko-taktičkom razvoju igrača“, dok je stručnjak u radu sa mlađim kategorijama Aleksandar Glišić imao predavanje na temu „Usavršavanje osnova grupne taktike napada u radu sa mlađim kategorijama“, i na taj način sa Klinikom spojili i seminar za trenere mladih kategorija Trenerski dani „Borivoje Cenić“.

A bivši kondicioni trener košarkaške reprezentacije Srbije i profesor na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Marko Ćosić objasnio je „Metodiku kompleksnog zagrevanja u treningu košarkaša“.

Udruženje košarkaških trenera Srbije za sve članove je spremilo i knjigu pod nazivom „Vežbe elemenata tehnike u košarci“ koja je prevashodno namenjena trenerima mlađih kategorija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari