Lendl: Nije pošteno da o broju grend slem titula odlučuju vakcinacija i politika 1EPA/HANNAH MCKAY

Čuvenom američkom teniseru ne dopadaju se ograničenja u borbi Novaka Đokovića da u svemu nadvisi Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Dok u Sjedinjenim Američkim Državama traje žučna rasprava o potencijalnom davanju medicinskog izuzeća osvajaču (ukupno) 21. Vimbldona, US opena, Rolan Garosa i Australijan opena, odnosno mogućem pojedinačnom odstupanju od državne zabrane ulaska nevakcinisanim strancima na tlo SAD, Ivan Lendl učestvuje na turniru veterana u Puli.

Ali, ni tu nije mogao da izbegne glavnu tenisku dilemu ove sezone – treba li ili ne da ima specijalan tretman neko ko ponavlja da mu ne pada na pamet da se na pomenuti način imunizuje protiv koroana virusa, a toliko je zadužio „beli sport“ da samo u jednom parametru nije najveći teniser sveta svih vremena.

– Razočaran sam. Razočaran sam zbog Novaka. Razočaran sam i zbog Rafe. Trenutno se čini da je Rodžer jedini izvan toga jer dugo nije igrao, a i najstariji je. Ako Novak osvoji najviše grend slemova uprkos tome, mislim da ćemo imati odgovor.

Ako Rafa na kraju završi sa jednim više, mislim da će morati da odgovara na pitanja o vakcinaciji i zbog čega Novak nije igrao. A, mislim da to nije pošteno. Voleo bih da vidim nekoga sa dva, tri ili četiri grend slem trofeja više.

Nebitno mi je ko će to biti, nemam favorita, samo zbog dobrobita odgovora na to pitanje, da sve bude jasno. A ne da se govori “da je ovaj čovek mogao da igra, bilo bi drugačije, tvoj rekord nije dovoljno dobar”. To nije pošteno, Jedino zbog čega pomalo žalim jeste činjenica da se umešala politika zbog pitanja vakcinacije.

Nadam se samo da za 20 godina nećemo na to gledati kroz tu prizmu, da ne budemo sigurni ko je najveći zbog politike – rekao je Amerikanac čeških korena za Nova TV.

Novak Đoković iz pomenutog razloga nije bio u prilici da brani tron na GS u Melburnu, a sva je prilika da neće moći ni da se bori za novi trofej na GS u Njujorku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari