Leo Mesi napušta Pariz, a njegov prijatelj to ne planira da uradi, ni pod moranjem 1Foto: EPA-EFE/TIAGO PETINGA

Haotičan ambijent u Pari Sen Žermenu mogao bi da doprinese brzom odlasku najboljeg fudbalera na planeti.

Više od decenije u PSŽ-u pokušavaju, ponekad, čini se, i manijakalno, da dođu do titule u Ligi šampiona.

Iako su u toj misiji potrošili više od milijardu evra, dovodeći najbolje fudbalere današnjice, Parižani nisu uspeli u datoj misiji.

Po svemu sudeći, ni tekuća sezona, u tom smislu, neće im biti berićetna, pogotovo nakon poraza u Parizu, u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Bajern je pred revanš u Minhenu stekao minimalan kapital (1:0) koji bi mogao da valorizuje na svom terenu.

Ipak, možda i više od rezultata, Parižane muči ambijent u klubu, koji je godinama loš, natopljen sujetama preplaćenih fudbalera.

Ništa se nije promenilo od dolaska Lea Mesija 2021. godine, naprotiv. Novinarska nagađanja i intrigantni tekstovi doživeli su hiperprodukciju, a neretko se pisalo i o odnosu između trojice najvećih asova Kilijana Mbapea, Nejamara i Lea Mesija.

Takav, nezdrav ambijent, prema pisanju francuskih medija, presudno će uticati na odluku aktuelnog svetskog šampiona u dresu Argentine, da narednog leta i definitivno napusti Pariz.

Mesiju za par meseci ističe ugovor sa „svecima“ i ma koliko bila izdašna ponuda od strane uprave, francuski mediji tvrde da će sigurno otići sa Parka prinčeva.

Njegov otac, ujedno i lični menadžer, Horhe Mesi, nedavno je poručio da se Leo sigurno neće vratiti u Barselonu, što sledstveno navodi na zaključak da bi mogao da se preseli u Ameriku i zaduži dres Intera iz Majamija, čiji je vlasnik Dejvid Bekam.

I dok Mesi radi na odlasku iz kluba, njegov prijatelj iz dana provedenih u Barseloni, Nejmar, uopšte ne razmišlja o seldibi iz Pariza.

Brazilcu je fenomenalno u prestonici Francuske. Basloslovno veliki ugovor sa klubom ima do 2027. Svestan je da ga niko ne može častiti sa 30 miliona evra godišnje, uzimajući kao rizik njegova česta odsustva sa terena usled povreda, ali i hedonističkih poriva i konstantne želje za provodima.

„Sveci“, pak, pokušavaju da mu pronađu novi klub. Nedavno se pisalo o sastanku čelnika PSŽ-a i Čelsija, a u vezi sa potencijalnim transferom Nejmara, međutim, Brazilcu se ne seli u hladni London u kojem ne može dobiti ni približan novac u 31. godini života.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari