Letonac Žagars ipak na pragu prelaska u Fenerbahče 1Foto: EPA-EFE/ROLEX DELA PENA

Posle informacija da Žagarsa žele Partizan, Baskonija i Žalgiris, pojavila se i ona u kojoj je već gotovo dogovoren prelazak u Fenerbahče.

Letonija je jedno od najprijatnijih iznenađenja Mundobasketa, malo je nedostajalo da se reprezentacija ove baltičke zemlje umeša u borbu za medalje.

I to bez NBA zvezde Kristapa Porzingisa, kao i povređenog Dairisa Bertansa. Takva situacija u prvi plan izbacila je novog junaka Letonije, plejmejkera Artursa Martinsa Žagarsa, momka rođenog 2000. godine.

Logično, na velikoj sceni „snimili“ su ga evroligaški klubovi, prema nekim tvrdnjama među zainteresovanima su bili Žalgiris, Partizan i Baskonija.

Crno-beli su dosad tokom leta pojačali Frenk Kaminski, Pi-Džej Doužer, Mateuš Ponitka i Ognjen Jaramaz, dok su klub napustili Matijas Lesor, Dante Egzum, Janis Papapetru i Jam Madar, piše Sport Klub.

Ipak, tokom dana stigla je i druga informacija, da je Fenerbahče već „kaparisao“ Žagarsa, da je sa njim potpisan trogodišnji ugovor, i da će mladi plejmejker narednu sezonu provesti u litvanskom timu Vulvs, na pozajmici, sa mogućnošću da u svakom trenutku obuče dres istanbulskog giganta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari