Levandovski budućnost ne vidi u Bajernu, ali Nojer iz Minhena ne ide 1

Uzjogunio se bio Manuel Nojer kada je Bajern bio angažovao Aleksandra Nibela kao budućeg broja jedan na golu Bavaraca. Čak je bio i zapretio da će napustiti klub ukoliko mu ne bude bilo garantovano da će braniti na gotovo svakom meču. Bajern je imao nameru da NIbela polako uvodi, pruža mu šansu u nacionalnom kupu, međutim ideja se nikako nije svidela Nojeru koji je na kraju isterao svoje. U danima kada većina svetskih medija piše da Levandovski budućnost ne vidi u Minhenu, Bavarci su u ponedeljak obavestili javnost da je 36-godišnji golman produžio ugovor do 2024. godine.

Iako se pisalo o opciji da Nojer ugovor sa Bavarcima potpiše u trajanju do 2025, saradnja je oročena na jednu godinu manje. Vest je prvo objavljena na klupskom sajtu, a nemački mediji se bave time koliko će Nojer primati na godišnjem nivou prema novom ugovoru. Do sada je bio među najplaćenijima sa 20 miliona evra po seoznu, u bruto iznosu, što je nekih 45 odsto manje u neto formi.

„Veoma sam srećan što se moj put u Bajernu nastavlja. Ponovo ćemo imati odličan tim, sa kojim ćemo moći da se borimo za sve trofeje. Kao golman i kapiten tima želim da budem stub i podrška u narednim ciljevima“, poručio je Nojer.

Reprezentativac Nemačke je stigao iz Šalkea 2011. godine. Već šest sezona je kapiten Bajerna.

„Nojer je najbolji golman na svetu, već dugo vremena postavlja rekorde na međunarodnom nivou. Veoma sam zadovoljan što smo mu produžili ugovor“, rekao je direktor Bajerna Oliver Kan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari