Levandovski najbolji fudbaler u 2021. u izboru Fife: Ponosan sam 1Foto: EPA-EFE/ LUKAS BARTH-TUTTAS POOL

Robert Levandovski je najbolji fudbaler 2021. godine – ako je nagradu propustio da mu da Frans fudbal, nije Fifa.

Poljak je osvojio priznanje „Fifa The Best“ ispred velikih rivala Lionela Mesija i Mohameda Salaha.

„Mnogo vam hvala. Počastvovan sa nagradom i ponosan što sam osvojio ovaj trofej. Nagrada pripada i mojim saigračima i trenerima. Svi radimo naporno kako bi stigli do cilja. Privilegija je raditi sa ovim momcima oko mene“, rekao je Levandovski.

Poljski napadač je prethodne sezone uspeo i da obori rekord legendarnog Gerda Milera iz sezone 1971/72.

„Nisam ni sanjao da mogu da oborim Milerov rekord. Da postignem 41 gol na 29 utakmica. Da ste me to pitali pre nekoliko godina rekao bih vam da je to nemoguće. Mogu jedino da kažem hvala Mileru na svim rekordima koje je postavio jer je postavio izazove koje ću pokušati da ostvarim“, izjavio je Levandovski.

U ženskoj konkurenciji kandidatkinje za fudbalerke godine Dženifer Ermoso i Aleksija Pueljas iz Španije (obe iz Barselone) i Australijanka Sem Ker (Čelsi).

Nagrada „Fifa najbolji“ dodeljuje se od 2016. godine, a prošlogodišnji pobednici bili su Poljak Robert Levandovski i Engleskinja Lusi Bronz.

Osim nagrada za najboljeg igrača i igračicu, Fifa će 17. januara dodeliti i priznanja za najbolje golmane, najbolje trenere, najboljih 11 u muškoj i ženskoj konkurenciji, nagradu za „Fer plej“, kao i nagradu „Puškaš“ za najlepši pogodak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari