Liga Evrope: Sevilja nokautirala Junajted, prošli Juventus i Roma 1Foto: EPA-EFE/JULIO MUNOZ

Sevilja je pobedila Mančester Junajted u drugoj utakmici četvrtine finala Lige Evrope 2:0, u polufinalu je i Juventus kao i Bajer Leverkuzen. Roma je dobila ekpu Fejnorda 4:1 i to posle produžetka.

Jusef El Nesiri je došao glave Junajtedu. Već je u devetom minutu dao gol za vođstvo nakon katastrofalne greške igrača iz Mančestera. Isti igrač je u 26. minutu imao dobru šansu kada mu je odbranio šut David De Hea, a kako je španski tim imao inicijativu došao je do novog gola tek u drugom poluvremenu. Loik Bade je dao gol glavom posle kornera.

Roma je poslednja prošla u polufinale. Pobedila je Fejnord tek posle produžetka. U prvom meču je bilo 1:0 za Fejnord u Roterdamu, pa je u drugom Roma došla do izjednačenja ukupnog rezultata tek u 60. minutu preko Spinacole. Kasnije je Roma imala šansu da završi priču jer je Brajan Kristante dao gol koji je poništen zbog faula.

Odmah iza toga je Igor Pašao doneo izjednačenje u rimskoj utakmici i vođstvo holandskom timu u ukupnom rezultatu. Kada je delovalo da Fejnord ide dalje Paulo Dibala je raspšio snove Roterdamaca. Dao je gol u 89. minutu i išlo se u produžetak. Čak je mogao i Dibala u nadoknadi da overi prolaz „vučice“ ali mu je šut odbranio Džastin Bajlou.

U produžetku je imao Dibala dobru šansu koju nije iskoristio da bi u 101. minutu Stefan El Šaravi doneo prednost Romi. Kasnije je pobedu overio Pelegrini.

Prvu šansu Mančester Junajted je imao tek posle sata igre kad aje probao Kazemiro, ali je odbranio Bono. Pobedu Sevilje zakucao je El Nesiri u 81. minutu.

Juventus se iz Portugala vraća sa remijem pa će tako ići u polufinale Lige Evrope. Već u devetom minutu je Adrijen Rabio doveo goste u vođstvo, da bi Edvards sa penala u 20. minutu izjednačio i tako vratio nadu Sportingu. Dušan Vlahović je imao dobru šansu u 55. minutu kada je ambiciozno probao šutem iz kaznenog prostora ali je lopta otišla pored gola. Igrao je srpski špic do 72. minuta kada ga je zamenio Milik, a do kraja duela je samo Sporting imao jednu polušansu posle koje je ostalo 1:1.

Leverkuzen je bio ubedljiv protiv Rojal Uniona 4:1. Golove su dali Dijabi, Baker, Frimpong i Hlozek. Terho je bio jedini strelac za belgijski tim koji ispada iz Lige Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari