"Lopta" za Milan u Vučićevom dvorištu 1Foto: STARSPORT

Crvena zvezda još uvek nije odustala od toga da u četvrtak pred navijačima dočeka Milan u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope.

Pošto je Krizni štab Vlade Srbije u nekoliko navrata odlučio da ne razmatra povratak navijača na stadione, crveno-beli su odlučili da se pismeno obrate onome za koga veruju da je viša instanca, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, iako on formalno nema zakonsku moć da odlučuje.

U pismu koje su potpisali predsednik i generalni direktor Crvene zvezde, Svetozar Mijailović i Zvezdan Terzić, navodi se da Vučić „snagom svog autoriteta“ može da utiče na to da se klubu odobri prisustvo 15.000 navijača, što je 30 odsto od ukupnog kapaciteta stadiona „Rajko Mitić“.

– FK Crvena zvezda je spreman da organizuje utakmicu uz prisustvo 30 posto navijača od maksimalnog kapaciteta stadiona, a u skladu sa protokolima UEFA za organizaciju utakmica tokom perioda pandemije virusa kovid 19. Zbog toga verujemo da snagom Vašeg autoriteta možete da nam pomognete da dočekamo veliki Milan, sa kojim imamo dugu tradiciju međusobnih duela, pred navijačima. FK Crvena zvezda bi u organizaciji utakmice striktno poštovala sve propisane mere: obezbeđivanje fizičke distance, nošenje maski, provera telesne temperature i drugi elementi propisani strogim protokolima republičkog kriznog štaba i UEFA – navodi se između ostalog u pismu crveno-belih.

Zvezda se u obraćanju Vučiću poziva na to i da je Srbija među evropskim liderima u vakcinaciji, uz obećanje da bi svi rizici na stadionu bili svedeni na najmanju moguću meru. Napravljeno je i rogobatno poređenje sa Suprboulom na kome je prisustvovalo 30 odsto gledalaca, zaboravljajući da je u SAD kultura navijanja potpuno drugačija od evropske.

– Poznato je da bi utakmica u Beogradu predstavlja veliku promociju za našu Srbiju i Beograd kao i da smo nedavno imali pozitivan primer organizacije Superboula u SAD, a uz prisustvo 30 odsto navijača od maksimalnog kapaciteta stadiona nadamo se da ćete naći nas zahtev kao opravdan – zaključuje se u Zvezdinom pismu.

Šampion Srbije je još od žreba za nokaut fazu Lige Evrope u decembru pokušao da na sve načine izvrši pritisak na nadležne da se dozvoli prisustvo publike na stadionu, te na kraju ovo pismo Vučiću deluje kao vid hvatanja za „slamku“.

Nije tajna da je klub finansijski drastično izgubio zbog toga što u kvalifikacijama za Ligu šampiona i tokom jeseni u grupnoj fazi Lige Evrope nije mogao da igra pred publikom.

Dolazak „rosonera“ u Beograd je verovatno poslednja šansa da se zaradi nešto novca od prodaje karata i tako barem delimično suzbiju gubitke kojima je znatno doprinela pandemija koja hara godinu dana.

Crveno-beli su u subotu u 21. kolu Superlige savladali Radnički (1:0) u Nišu, a jedini pogodak postigao je Mirko Ivanić u 26. minutu. Milan se tokom vikenda obrukao na gostovanju Speciji od koje je izgubio (0:2). Trener Stefano Pioli upozorio je svoje igrače da neće tolerisati takvu igru i da već u četvrtak u Beogradu očekuje mnogo bolje izdanje.

FSS dao pare Vojvodini i pomilovao Lalatovića

Vojvodina je objavila da je posle razgovora predsednika kluba Dragoljuba Samardžića sa prvim čovekom FSS Slavišom Kokezom i generalnim sekretarom Jovanom Šurbatovićem srpska „kuća“ fudbala odlučila da novčano pomogne tom klubu. Nije poznato na osnovu čega će FSS dati donaciju „lalama“, kao i kako će onda na to reagovati drugi klubovi kojima je takođe potrebna novčana pomoć. Disciplinska komisija FSS je pre toga častila „lale“ kojima je dozvolila da u petak meč protiv Čukaričkog vodi trener Nenad Lalatović koji je u prethodnom kolu protiv TSC-a dobio crveni karton. Obrazloženo je da je Lalatović za to isključenje dobio samo opomenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari