Lov u mutnom u Slanoj Bari? 1Foto: FK Proleter Fejsbuk

„Smešno, smešnije, Proleter – Radnički“, jedan je od komentara na društvenim mrežama koji možda najbolje opisuje dešavanja na meču 16. kola Superlige između ova dva kluba.

Sumnja da je to bila (loše) odigrana cirkuska umesto fudbalske predstave dodatno je podgrejana činjenicom da je publika napustila stadion „Karađorđe“ 20 minuta pre kraja, posle preokreta Radničkog, a da domaći Proleter (iz Slane Bare), iako je gubio 1:2, nije ni pokušao da ozbiljnije napadne protivnika.

Za one koji su propustili, podsetimo da je Proleter poveo protiv Radničkog golom Čovića u 14. minutu. Potom je u 68. minutu igrač domaćih Zarija Lambulić potpuno nepotrebno skrivio penal, koji je doduše i sudija Dalibor Manojlović (pre)strogo dosudio. Haskić je bio siguran sa bele tačke i doneo je izjednačenje Nišlijama, a samo minut kasnije Lambulić je postigao komičan autogol koji je Radničkom omogućio da kući ode sa sva tri boda. Početkom ove sezone, isto kao i prošle, čaršijom je kružila priča da Radnički iz Niša mora da izbori poziciju koja će ga odvesti u Evropu, makar na silu.

– To što je publika napustila stadion pre kraja meča mnogo više govori nego bilo šta drugo. Mislim da bi Dragiša Binić koji je u FSS zadužen za regularnost takmičenja trebalo da nam svima da odgovor šta se događalo na tom meču i ako ima nešto neregularno, da se to obelodani, a ne da kruže priče i nagađanja – priča za Danas trener Napretka Milorad Kosanović.

Strateg Kruševljana je u šestom kolu napustio meč Radnički – Napredak (3:3) na kome su za nišku ekipu dosuđena dva penala. Iako nije jedini trener za čiji se klub stiče utisak da je oštećen suđenjem, spada među retke koji su se usudili da javno izraze sumnju u povlašćen status kod sudija pojedinih klubova. Primedbu na dosuđeni penal za Radnički izrazio je u trećem kolu i nedavno suspendovani trener Dinamo Vranja Dragan Antić. Prošle sezone Radničkom je dosuđeno čak 15 penala, daleko najviše u ligi. Ove sezone Nišlije su u prvih šest kola imale četiri penala, a za sada su na ukupno pet realizovanih udaraca sa bele tačke.

Dragiša Binić, član Izvršnog odbora FSS zadužen za regularnost takmičenja, objašnjava da će pomno razmotriti izveštaje sa meča Proleter – Radnički.

– Praznik je i samo sam ja ovde u FSS danas. Moramo da sačekamo sutra, prekosutra da stignu izveštaji sa utakmice, od delegata, sudija, da vidimo da li su unete neke primedbe… Gledao sam šanse i golove sa te utakmice, ali ne bih na osnovu snimka da komentarišem jer ipak nisam bio tamo. Sigurno je da ću detaljno razmotriti sve ono što bude u zapisnicima i tek onda ćemo moći da pričamo da li će biti pokrenut neki postupak – priča Binić.

Ima li pilota u avionu Superlige Srbije, odnosno dokle će se tolerisati šarada umesto fudbala u domaćem takmičenju, pitanje je koje su mnogi postavili proteklog vikenda. Da li je podrška sudija Radničkom plod nestručnosti ili namere, pitanje je na koje će bi odgovor trebalo da Fudbalski savez Srbije.

Lalatović po treći put odsutan

Trener Radničkog Nenad Lalatović nije sedeo na klupi Nišlija na meču protiv Proletera, što je već treći meč ove sezone koji je propustio zbog bolesti. Lalatović nije bio na klupi kluba sa „Čaira“ ni u prošlom kolu protiv OFK Bačke, kao ni u drugom kolu protiv Crvene zvezde. Nezvanično je u Superligi javna tajna da Lalatović propušta upravo one mečeve koji su problematični, za koje se ishod može naslutiti unapred.

Navijači besni, Proleter ćuti

„Izdali ste Proleter“, „Sramota! Pobedili, a izgubili tri boda“, „iz keca u sramotnu dvojku“, neki su od komentara simpatizera Proletera na poraz od Radničkog. Navijače je, sudeći po komentarima na društvenim mrežama, najviše zabolelo to što Proleter nije uložio primedbu na suđenje na utakmici 16. kola. Klub prema propisima može i naknadno da pošalje žalbu na adresu FSS ukoliko bude smatrao da je oštećen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari