LŠ: Remi Zvezde i Napolija 1Foto: STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su bod na svom debiju u Ligi šampiona pošto su u prvom kolu C grupe odigrali nerešeno 0:0 sa italijanskim velikanom, Napolijem.

Napolitanci su bili bolji rival na meču, ali je Zvezdina odbrana igrala koncentrisano i odgovorno, pogotovo ispred svog kaznenog prostora, pa su najozbiljnije prilike gosti na juga Italije imali iz udaraca sa daljine.

Upravo je jedan takav udarac Lorenca Insinjea sa 25 metara u 18. minutu meča mogao da bude koban po „crveno-bele“, ali je na sreću srpskog šampiona lopta završila na prečki, a onda se odbila daleko u polje.

Jedini beg napadača Napolija iza leđa odbrane domaćina bio je u 27. minutu meča kada je špic gostiju Arkadijuš Milik iskosa zapretio golmanu Crvene Zvezde Milanu Borjanu, ali je iskusni čuvar mreže uspeo da odbrani i ostavi Zvezdu u utakmici.

LŠ: Remi Zvezde i Napolija 2
Foto: STARSPORT

U drugom poluvremenu gosti igraju još ofanzivnije, sa još jednim napadačem, Drisom Mertensom, koji ulazi sa klupe, ali ni u toj situaciji nisu imali velikih prilika izuzev pokušaja Insinjea kada je loptu ispred gol-crte izbio bek Milan Rodić, mada je poslednja linija „crveno-belih“ u začetku akcije propustila priliku da raščisti situaciju ispred svog šesnaesterca.

Zvezda je povremeno pretila, u kontrama i nakon prekida, ali jedinu pravu priliku su propustili u 83. minutu kada je Ričmond Boaći šutirao sa dvadeset metara oštro po zemlji, no golman gostiju David Ospina je loptu izbio u korner.

Treba istaći i uloge rezervista u sastavu domaćeg tima, Dušan Jovančić, Veljko Simić i Milan Pavkov su apsolutno doprineli rezultatu i bili veliki problem za protivničke fudbalere.

LŠ: Remi Zvezde i Napolija 3
Foto: STARSPORT

Milan Pavkov je skokom u vazduhu uspevao da zadrži loptu u posedu svoje ekipe, Dušan Jovančić je povezao na savršen način redove svoje ekipe i uspevao da sigurnim pasom prenese težište igre na protivničku polovinu, a Veljko Simić je svojom brzinom terao vezne fudbalere Napolija da češće prave faulove, a to je pogodovalo Zvezdinoj poslednjoj liniji da dođe do daha usled konstantnog pritiska navalne linije vicešampiona Italije.

Uz to, poslednja linija srpskog šampiona je položila „evropski“ ispit i još jednom pokazala da je njihova uigranost možda i najveća vrlina ove Zvezdine generacije.

U drugoj utakmici C grupe Liverpul je pobedio PSŽ sa 3:2.

U narednom kolu Crvena zvezda će igrati protiv PSŽ u gostima, a u Napolju će koplja „ukrstiti“ Napoli i Liverpul.

Tabela

Liverpul 3

Crvena zvezda 1

Napoli 1

PSŽ 0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari