LŠ: Šahtjor bolji od Rome, bez golova u Sevilji 1Foto: EPA-EFE/ JULIO MUNOZ

Utakmicama Šahtjor – Roma i Sevilja – Mančester junajted završeni su prvi mečevi osmine finala Lige šampiona, a nakon jedne nedelje pauze, revanši će biti na programu u prvoj polovini marta.

Večeras smo gledali dve izuzetne utakmice, koje su obilovale velikim šansama i lepim potezima, ali na kraju smo videli samo tri pogotka. I to sva tri na meču ukrajinskog i italijanskog tima.

Poveli su gosti preko Čengiza Udera u 41. minutu, ali su domaći preokrenuli rezultat za samo dvadeset minuta drugog poluvremena.

Prvo je izjednačenje doneo Fakundo Ferejira u 52. minutu, da bi u 71. Fred u potpunosti preokrenuo tok utakmice.

Ipak golova do kraja više nije bilo, pa bismo možda mogli reći da su gosti zadovoljniji ishodom budući da su postigli važan gol u gostima, te da će im i minimalna pobeda u revanšu biti dovoljna za plasman u narednu fazu takmičenja.

U drugom meču večeri gledali smo kako jedan tim briljira i kako jedan golman dominira.

Fudbaleri Sevilje imali su pet stopostotnih šansi da zatresu mrežu velkikog Junajteda, ali je u svim situacija kao konačni pobednik izlazio čuvar mreže tima sa „Old Traforda“ David De Hea.

U uzvratnoj utakmici biće veoma interesantno videti da li će se Junajted ponovo naći u inferiornom položaju u odnosu na Andalužane, mada će u tom duelu izabranici Žozea Murinja pred svojom publikom biti ipak izraziti favoriti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari