LŠ: Zvezda u grupi sa PSŽ, Napolijem i Liverpulom 1Foto: EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Fudbaleri Crvene zvezde nisu imali sreće na žrebu za Ligu šampiona, pošto ju je fortuna smestila u C grupu zajedno sa PSŽ, Napolijem i Liverpulom.

U grupi sa Zvezdom se naleze aktuelni vicešampion Evrope Liverpul, moćni PSŽ koji posle godina ulaganja želi da osvoji i titulu u Ligi šampiona kao i uvek neugodni Napoli, pa nema dileme da šampiona Srbije očekuju šest izuzetno jakih utakmica u Evropi ove jeseni.

Osim grupe C, kao nateže možemo izdvojiti grupe B i H u kojim učestvuju Barselona, Totenhem, PSV i Inter, odnosno Juventus, Mančester junajted, Valensija i Jang Bojs.

Utakmice u grupnoj fazi počinju 18. septembra, a trećeplasirani u svim grupama će nastaviti učešće u Ligi Evrope na proleće.

Na ceremoniji u „Grimaldi forumu“ u Monaku dodeljene su i posebne nagrade pa je tako štoper Reala Serhio Ramos proglašen za defanzivca godine u Ligi šampiona za sezonu 2017/2018, golman „kraljevskog kluba“ Kejlor Navas za najboljeg golmana u Ligi šampiona prethodne sezone, dok i najbolji vezni fudbaler u tom takmičenju u sezoni za nama dolazi iz istog kluba, a reč je o Luki Modriću.

Takođe je fenomenalni igrač Reala i hrvatske reprezentacije proglašen i za najboljeg igrača Evrope, dok je „Predsednikova nagrada“ za 2018. godinu dodeljena legendarnom Dejvidu Bekamu.

Terzić: Za ovo smo živeli

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić ističe da su živeli za to da dobiju protivnike kakvi ih čekaju u C grupi Lige šampiona.

Generalno nije bilo lakih grupa, eventualno grupa u kojoj su Lokomotiva, Porto, Šalke i Galatasaraj, ali iskreno ne bih voleo da smo dobili tu grupu. Sve grupe su izuzteno jake i mislim da nas čeka fudbalski spektakl ove jeseni u Beogradu. Prelazni rok traje još sutra i nadam se da će PSŽ da proda možda Mbapea ili Nejmara, pa da bude malo lakše, ali nas stvarno čekaju lepe utakmice. Narod će moći da uživa, za ovo smo živeli i, evo, dočekali smo rekao je Terzić neposredno posle žreba u Monaku.

O protivnicima je imao samo reči hvale…

– Ne govorim samo oko dovođenja igrača, a trudimo se da u petak završimo sve oko Boaćija, ali spremićemo se i za te utakmice. Napravićemo dobre analize i taktički se spremiti da se suprotstavimo takvim asovima. To su, jednostavno, vanzemaljci koji čine ove tri ekipe. Napoli je kompaktna ekipa koja može da parira Juventusu, Pari Sen Žermen je trenutno najbogatiji klub na svetu sa vanserijskim asovima. Liverpul i PSŽ su glavni favoriti za osvajanje titule prvaka Evrope ove sezone – istakao je Terzić.

Generalni direktor Zvezde veruje da će navijači uživati.

Stvarno smo hteli da srpski narod ima šest spektakularnih utakmica, naši ljudi će biti i na ova tri gostovanja, na tri velika stadiona. Mislim da su Crvena zvezda i njeni navijači zaslužili spektakle koji su pred nama – završio je Terzić za sajt Zvezde.

Grupa A: Atletiko Madrid, Borusija Dortmund, Monako, Klub Briž

Grupa B: Barselona, Totenhem, PSV, Inter

Grupa C: PSŽ, Napoli, Liverpul, Crvena zvezda

Grupa D: Lokomotiva Moskva, Porto, Šalke, Galatasaraj

Grupa E: Bajern, Benfika, Ajaks, AEK

Grupa F: Mančester Siti, Šahtjor, Olimpik Lion, Hofenhajm

Grupa G: Real Madrid, Roma, CSKA Moskva, Viktorija Plzenj

Grupa H: Juventus, Mančester junajted, Valensija, Jang Bojs

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari