Ludi zahtevi naterali Barselonu da prekine pregovore sa Mesijem: Leo tražio privatni avion, novac za potpis i nepristojno nisku otkupnu klauzulu 1Foto: EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Teška srca se Leo Mesi rastao sa Barselonom 2021. U suzama, na oproštajnoj konferenciji, jecajući je nevoljno priznao da odlazi. Ipak, godinu dana kansije, El Mundo je otkrio konkretne razloge zbog kojih su dve strane prekinule pregovore, a koji su delovali uslovljavajuće i ponižavajuće za sam klub.

Naime, Barselona i Leo Mesi su otpočeli sa pregovorima juna 2020. Delovalo je da će se dve strane dogovoriti, međutim, pri samom kraju, umesto potpisa, usledio je novi set uslova poslat od strane najboljeg fudbalera u istoriji Barselone.

Iako je nepromišljenim potezima Đozep Marija Bartomeu, tokom predsednikovanja, klub maltene doveo do bankrota, nije želeo i smeo da pristane na jedan vid ultimatuma.

Mesi je tražio privatnu ložu na stadionu Kamp Nou, za njegovu i porodicu Luisa Suareza. Privatni avion kojim bi svake godine, za vreme Božića putovao u Argentinu, bonus za potpis u iznosu od 10 miliona evra i izlaznu klauzulu koja bi iznosila mizernih deset hiljada evra.

Uz sve nabrojano, zahtevao je i kamatu od tri odsto na ime dugovanja koja su od strane kluba napravljena za vreme korone tokom sezone 2019/20.

Pravni zastupnik argentinskog napadača tražio je da novi ugovor bude potpisan na tri sezone i da se smanjenje plate od 20 odsto iz sezone 2020/2021 vrati u iduće dve godine. Ravnomerno raspoređeno, uz već pomenutu kamatu koja bi tekla dok se sve zaostale zarade ne isplate.

Bartomeu je pokušavao da ispuni zahteve, ali na poslednja dva nije želeo das pristane: smanjenje izlazne klauzule sa 70 miliona na svega 10 hiljada evra i plaćanje premije za potpis ugovora u iznosu od 10 miliona evra.

Tim potezom, Bartomeu je „oterao“ Mesija iz Barselone.

Jeste da je povratkom na mesto predsednika Đoan Laporta pokušao da popravi situaciju, međutim, finansijske zahteve Mesija nije mogao da ispuni.

PSŽ je sačekao trenutak i doveo Mesija, a Argentincu nije smetalo da karijeru nastavi u najomraženijem klubu Katalonaca, još od transfera Nejmara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari