Jedino vredno iz dvomeča sa Valetom za fudbalere i stručni štab Crvene zvezde jeste prolaz u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Sve ostalo je za veliku brigu i samokritiku. Ono što je šampion Malte promašio Ludogorec sigurno neće; poklone u vidu zicer šansi petostruki uzastopni prvak Bugarske umeće da materijalizuje i time rasprši nadanja Aleksandra Lukovića i saigrača da pored prepoznatljive mušeme mogu proći na svom ili nekom od evropskih stadiona već ove sezone.

Ako bi se na jednom klipu pogledale sve šanse koje su fudbaleri Valete promašili u dvomeču sa Crvenom zvezdom opravdano bi moglo da se postavi pitanje koji je tim zapravo bio kvalitetniji. Gotovo ništa od prikazanog nije ukazivalo da je u pitanju duel šampiona Malte i Srbije. Fudbaleri Zvezde su i u revanšu na stadionu „Rajko Mitić“ ponovili greške iz prvog meča, uprkos tome što je trener Božović promenio poslednju liniju tako što je Rendulića stavio na desnog, a Fibela pomerio na levog štopera, umesto indisponiranog i nesigurnog Lukovića. Da odbrana svog gola počinje od napada više puta je ponovljena fraza koja je dobila potvrdu i u Beogradu. Nedovoljna agresivnost Moučea i Kataija, multiplikovana je konstantnim lutanjem Kange i potpunim podbačajima Donalda i Le Taleka, zbog čega su u najmanje četiri navrata Rendulić i Fibel bili lake mete brzih napadača Valete.

– Moraćemo da budemo pažljiviji u sledećem kolu. Dešavalo nam se da nisu svi koncentrisani, što je protivnik koristio da stvori šanse. Ludogorec je dobar tim, jači od Valete, ali svi smo svesni toga i bićemo spremni za tu utakmicu – optimista je Fibel, uprkos brojnim propustima čitavog tima u dvomeču sa Valetom.

Mladost iz Podgorice kao crnogorski šampion nije imao šta da traži u mečevima sa Ludogorecom u drugom kolu kvalifikacija. Bugari poseduju izuzetno talentovane i iskusne igrače u veznom redu i samoj navali, a posebno teški za čuvanje biće Holanđanin Lukoki i Brazilci Marselinjo i Vanderson. Tim koji je u poslednjih pet godina u dva navrata eliminisao Partizan u kvalifikacijama neguje ofanzivan stil igre „do noge“ bez ispucavanja i dugačkih pasova. Igra se ne preskače, već se protivnik „lomi“ pasovima u prostor, iza leđa protivničkih štopera.

– Najvažnije je da ne izgubimo tamo. Odgovarala bi nam ‘“jaka“ nula, pa da pokušamo da ih pobedimo u Beogradu. Samo ne smemo da pravimo greške, jer bi nas i samo jedna velika odvela u poraz – slikovito je Fibel pokazao koliko posla očekuje fudbalere Zvezde u manje od nedelju dana do prvog meča u Razgradu.

Dermendžijev: Šanse su 50:50

– Georgi Dermendžijev, trener Ludogoreca, bio je oprezan u prognozi kome se daju veće šanse pred dvomeč sa Crvenom zvezdom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Prvi meč zakazan je za 26. jul u 20.00: “ Žreb je bio jako težak za nas, izvukli smo Zvezdu koja ima dobar tim. Znam da nas u Beogradu čeka 50.000 navijača, puna Marakana. Zvezda posle mnogo vremena želi da igra Ligu šampiona, jaki su, ali mislim da su šanse trenutno 50:50. Međutim, koliko Zvezda želi da igra grupnu fazu LŠ, toliko želimo i mi. Cilj je da igramo grupnu fazu, a verujem da imamo kvalitet za to – poručio je trener šampiona Bugarske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari