Luis Enrike: Na mom spisku za Svetsko prvenstvo nije 26, već 40 fudbalera 1Foto: EPA-EFE/HUGO DELGADO

Selektor Španije Luis Enrike bio je oduševljen nakon pobede nad Portugalom u gostima, koja je njegovoj ekipi donela prvo mesto u grupi i borbu za osvajanje renomiranog takmičenja.

Španija je dugo bila suverena u svojoj grupi, ali joj je poraz od Švajcarske u prošlom kolu poremetio planove.

Samo ih je pobeda u Bragi vodila do ponovnog pokušaja da osvoje Ligu nacija i to zadoovljstvo im je pružio Alvaro Morata golom un 89. minutu.

Ipak, „Crvena furija“ je patila u tom suretu, dugo je bila bez šuta u okvir gola, a u prvom poluvremenu su Ronaldo i drugovi bili bolji protivnik na terenu.

Luis Enrike: Na mom spisku za Svetsko prvenstvo nije 26, već 40 fudbalera 2
Foto: EPA-EFE/HUGO DELGADO

Krivicu za loše prvo poluvreme preuzeo je Luis Enrike.

„Pobeda je najbolji lek za svaku tugu. Portugal je u vrhu. Imali smo prvo poluvreme u kojem sam insistirao da imamo loptu u posedu, ali nismo pronašli dubinu u napadu i to je bila moja greška. Trebalo je da rizikujemo više. Ispravili smo to u drugom poluvremenu. Posle petnaestominutne pauze sam imao osećaj da ćemo doći do toliko željenog gola.Proslavili smo to jer nikada nisam bio miran i ravnodušan kad slavimo pobedu“, bio je iskren on.

Enrike je izjavio da je velika zasluga svih igrača koji su igrali na plasmanu u plejof Lige nacija.

„Svi su dali svoj doprinos. Bili su važni za nas. I oni koji su igrali na početku i oni na kraju, koji su ušli u igru sa klupe. Niko Vilijams, Jeremi Pino, Rodri, Buskec, Gavi. Ovo je tim. Da bi protivnički bekovi bili umorni, potreban vam je rad Ferana Toresa i Pabla Sarabie“, dodao je on.

On je objasnio kakav kvalitet poseduje španski reprezentativni fudbal.

„Stav svih igrača je bio veličanstven. Niko od onih koji su došli u Portugal nije imao loš stav. Moj širi spisak za Mundijal ne broji 26 igrača, već njih 40. Šteta što će neki igrači izostati sa najveće smotre u našem sportu“, izjavio je Enrike.

Ipak, priznao je, tek treba da odluči ko će putovati u Katar jer je tu još uvek sve otvoreno.

„Nemam u svojoj glavi najjasniji spisak koga ću voditi na prvenstvo. Stalno se menja. Ne zaboravljamo mnoge igrače koji su nas pratili na ovom putu do prvog mesta u grupi. To je teško za trenera, prihvatam to“.

Luis Enrike: Na mom spisku za Svetsko prvenstvo nije 26, već 40 fudbalera 3
Foto: EPA-EFE/HUGO DELGADO

On zna kakav bi mediji imali doček za njega na konferenciji za štampu da Morata nije zatresao mrežu u finišu meča.

„Da smo izgubili 85. minutu rekli bi kakva katastrofa. Prihvatam to. Sa svim trenerima je bila buka kada nema rezultata. Nije to do mene. Neću ništa menjati, glas medija ne utiče na mene“.

Ovo je bilo poslednje okupljanje pred Svetsko prvenstvo i Enrike je govorio o tome u kakvom raspološenju dočekuju planetarno takmičenje.

„Za sve je veoma važno da smo pobedili. Ponovili smo plasman na fajnal for Lige nacija i jedini smo koji smo to uradili zajedno sa Italijom. Argumenti za pobedu vrede, tačno je da će radost doći sa pobedom. Očekuje nas veoma komplikovano Svetsko prvenstvo zbog jednakosti koja postoji među najboljim ekipama, ali ko hoće da nas pobedi moraće da pati“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari