Luis Ibanjez: Zvezda je sada avion 1foto:Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Sutrašnji meč sa Ludogorecom za fudbalere Crvene zvezde mogao bi da bude i presudan kada je u pitanju plasman u narednu fazu Lige Evrope (18.45). Crveno-beli će u petom kolu dočekati najuspešniji bugarski klub u poslednjoj deceniji svesni činjenice da ih je Ludogorec zadužio time da ih je 2016. eliminisao iz kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona i to upravo u Beogradu.

Jedan od važnijih protagonista pre pet godina, a danas praktično mentor mladim Zvezdinim igračima u Grafičaru, Luis Ibanjez smatra da današnja generacija crveno-belih ne mođe da se poredi sa njegovom koja je bila opterećena brojnim finansijskim problemima.

„Nemoguće je porediti onu moju Zvezdu iz 2016. godine, i ovu sad. Finansijski, organizaciono i igrački sada je sve na mnogo višem nivou. Možemo da raspravljamo o tome da li je Ludogorec pao u odnosu na taj period, ali Zvezda je nauporedivo jača. Da se hipotetičkim izarazim ova Zvezda je sada mlazni avion. Pogledajte samo kakve uslove ima prvi tim, počev od teretane do ostalih pratećih stvari. I normalno je što očekujem da sutra pobedimo i približimo se evropskom proleću. Bio bi to lep uspeh“, napravio je argentinski levi bek ilustrativnu paralelu između dve generacije u razgovoru za Mozzartsport.

Te sezone 2015/16, Ibanjez je postao omiljeni fudbaler Zvezde; iz perspektive navijača posmatran je kao tehnički obučen, izuzetnog centaršuta, sposoban da se konstantno ponavlja po levoj strani.

Nažalost, misija povratka u Ligu šampiona bila je na kraju neuspešna; nakon remija 2:2 u Bugarskoj, posle regularnih 90 na nekadašnjoj Marakani, bio je identičan rezultat da bi u produžecima Ludogorec slavio golovima Vandersona (2:4).

„Nadam se da će ova generacija da izravna računa sa Ludogorecom. Velika je ovo šansa. Bili su oni tada možda i bolji tim. Ali pobedili su nas na snagu, ostali smo bez goriva u produžecima. Ja sam odigrao utakmicu praktično bez treninga. Počeo sam da radim sa timom dva dana pre meča. Osetilo se to. Ali znao sam da moram da budem na terenu. Već sam dogovorio transfer u Trabzon. Hteo sam da igram taj meč“, otkrio je Ibanjez.

Danas kao kapiten Grafičara redovno prati nastupe Crvene zvezde. Ibanjez je veliki simpatizer načina igre Aleksandra Kataija; s tim u vezi, ubeđen je da će uspeh crveno-belih u mnogome zavisiti od njegove lucidnosti.

„Znate da sam ja i ranije pričao da je Katai doktor. Mnogo toga će sutra uveče zavisiti od njega. Oporavio se od korone, uhvatio je ritam u poslednje vreme. Ako on i Ivanić budu na svom nivou ne bi trebalo da bude problema. Mnogo zavisimo od njih dvojice“, podvukao je Ibanjez.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari