Luis Skola ispratio direktora u Varezeu 1foto EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA

Odmah po okončanju izvanredne igračke karijere u 41. godini, Luis Skola prihvatio je ponudu da u istom klubu postane generalni direktor. U Varezeu su „samo“ zaboravili da istu funkciju promene Andrei Kontiju i daju mu neki drugi opis posla, zbog čega je došlo do opšte konfuzije. Kako bi prekinuo nastalu ujdurmu, italijanski operativac u ponedeljak je napusito Vareze.

Loše je Vareze započeo sezonu u italijanskom prvenstvu. Na skoru 1-4 tenzija se samo povećala, u meri da je Konti rešio da ode iz kluba, razočaran činjenicom da mu nije ponuđena neka druga funkcija, s obzirom na to da su se njegove i ingerencije Luisa Skole praktično preklapale.

Argentinac je prihvatio posao generalnog direktora, a da Konti nije bio razrešen sa iste funkcije. S tim u vezi, Konti je smatrao da je njegova ostavka krajnje prirodna, bez obzira što je u pitanju format kluba koji je sredinom sedamdesetih godina 20. veka harao Evropom.

„Više neću biti generalni direktor Varezea. Ova odluka nije proizašala iz rezultata poslednje utakmice ili trenda ove sezone, već poslednja dva meseca. Žao mi je, ali ovako ne treba da se ponašamo. Verujem da u je svim radnim sredinama potrebna velika jasnoća, a ovde je bilo malo. Skolina situacija nije pomogla. Ne želim nekome da kradem platu. Ne trebaju nam dve osobe koje rade isti posao. Ova situacija je destabilizovala tim. Imam dostojanstvo i sada mislim da je bolje da provodim vreme sa porodicom“, saopšto je Konti odluku na konferenciji za novinare, posle ubedljivog poraza od Ređane kod kuće (67:106) koji je Vareze ostavio pri dnu Serije A.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari