Luka Modrić ostaje u Realu 1Foto: EPA-EFE/ GEORGI LICOVSKI

Mogući transfer kapitena hrvatske fudbalske reprezentacije i najboljeg igrača SvetSKOG prvenstva u Moskvi Luke Modrića uzburkao je medije u Hrvatskoj, a poslednja u nizu informacija u je da vođa „vatrenih“ ne želi iz Reala u milanski Inter.

„Ne postoji slučaj Modrić. Niti on želi da ode, niti Real Madrid želi da ode. To je jedna medijska glupost. Još jedna u nizu“, prenose mediji vest agencije Hina koja poziva na komentar jednog od funkcionera Rela koji je tražio anonimnost.

Agencija prenosi da je italijanski sportski list Korijere delo Sport objavio kako se Modrićevi zastupnici Vlado Lemić i Predrag Mijatović nalaze u Milanu. Madridski AS, međutim, navodi kako „Lemić puštanjem vesti o navodnom interesu Intera pokušava da pritisne upravu Real Madrida da Modriću poveća platu“, prenosi Hina. Istovremeno, hrvatski tportal.hr objavio je kako Inter „po svaku cenu“ namerava da dovede Modrića, te da je ovaj italijanski klub spreman hrvatskom kapitenu dati „veću godišnju platu od one koju ima u Real Madridu“. Ovaj portal prenosi i tvrdnje italijinaskog lista Korijere dela Sera kako „Inter misli da bi bilo dovoljno da Realu isplate 15 miliona evra za jednogodišnju pozajmicu“, a da onda dodaju još 25 miliona za otkup celog ugovora.

„Dakle, ukupno 40 milona evra“, konstatuje tportal. Modrić je 2016. potpisao ugovor s Realom do leta 2020. godine, a pre Mundijala u Rusiji kapiten „vatrenih“ je s Real Madridom treći put uzastopce osvojio Ligu šampiona, i uz to izabran u najbolji tim tog takmičenja za prošlu sezonu. Agencija podseća na Modrićevu izjavu krajem maja da ne želi nigde iz Real Madrida, i da u kraljevskom klubu želi da ostane što duže i da sa Santijago Bernabea ode u penziju. Modrić je u dresu Real Madrida u 257 utakmica upisao 40 asistencija i postigao 13 golova.

„Bude li mu na kraju zaista povećana plata, kapitan hrvatske reprezentacije mogao bi se naći u rangu Realovog kapitena Serhija Ramosa, a ispod Gereta Bejla, koji je trenutno najplaćeniji igrač evropskog prvaka“, ocenjuje hrvatska agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari