Mačva na krilima gledalaca 1Foto: STARSPORT

Pobedom u četvrtfinalu Kupa Srbije protiv Crvene zvezde šabačka Mačva je dostigla svoj najveći uspeh iz 1988. godine, kada se takođe plasirala u polufinale Kupa.

Međutim, tada je to bilo u okviru Jugoslavije, kada je izbacila Osijek, Dinamo iz Vinkovaca i Zagreba, a u polufinalu poklekla pred Partizanom.

Ono što krasi ovaj klub jeste podrška gledalaca. I u Prvoj ligi Mačva je imala prosek oko 1.200 gledalaca, dok je u Superligi taj prosek barem udvostručen. Na utakmicama sa Partizanom i Crvenom zvezdom stadion je bio gotovo ispunjen do poslednjeg mesta, a kapacitet je šest gledalaca. I na nekim drugim utakmicama bilo je tri do četiri hiljade gledalaca, ali nikad manje od hiljadu, čak i po hladnom vremenu. U odnosu na druge klubove koji imaju po nekoliko stotina gledalaca pokazalo se da Šapčani vole fudbal.

Ovi uspesi Mačve rezultat su i dobrog rada uprave kluba na čelu sa predsednikom Ivicom Kraljem i trenerom Draganom Aničićem. U nedelju je ponovo susret sa Crvenom zvezdom u prvenstvu i ne treba sumnjati u dobru posetu, tim pre što se Mačva bori za opstanak i svaki bod je važan.

I na ostali sportskim priredbama Šapčani zdušno podržavaju svoje klubove. Rukometaši Metaloplastike imaju u proseku po hiljadu gledalaca, a na važnijim utakmicama i više, i treba očekivati punu halu sportova Zorka kad se bude igralo za Kup Srbije. Velike uspehe rukometašica Medicinara, prvakinje države, u hali Gimnazije prati po 600 gledalaca, a ne manju posetu imaju i košarkašice u najkvalitetnijoj ligi. I za igre vaterpolo kluba Šabac u regionalnoj ligi vlada veliko interesovanje, tako da je gledalište redovno puno čak i po 800 posetilaca. Posebno mesto imaju konjičke trke, a tokom sezone na hipodromu se okupi dve do tri hiljade ljubitelja konjičkog sporta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari