Madar predvodi četvorku pojačanja Fenerbahčea 1Fenerbahče screenshot

U jednom danu, Fenerbahče je ispromovisao četvoricu pojačanja za narednu sezonu, među kojima je i Jam Madar.

Način na koji je napustio Partizan, crno-beli verovatno nikada neće prihvatiti na razuman način.

Ipak, realnost je da je izraelski plejmejker novi igrač Fenerbahčea. Danas je turski velikan obavio promociju četvorice pojačanja među kojima je i doskorašnji organizator igre Partizana.

Ugovore sa klubom potpisali su Jam Madar, Sertač Šanli, Nejt Sestina i Jorgos Papajanis.

Zanimljivo je i to da je Panatinaikos, zbog načina na koji je Papajanis otišao u Fener, poput Partizana, odlučio da okonča saradnju sa njegovim menadžerom, što je potez na koji su se i crno-beli odlučili nakon što je Miško Ražnatović izdejstvovao prelazak Izraelca u Istanbul.

Madar je sa Fenerbahčeom potpisao ugovor u formi 2+1 sezona. Nejt Sestina je stigao nakon sasvim korektne sezone u Turk Telekomu. On je u martu 2021. prešao Atlantik potpisavši ugovor sa Hapoel Holonom. Vrlo brzo je otišao u Tursku, u redove Merkezefendija.

Dolazak u Turk Telekom, prošlog leta, ispostavio se kao odličan potez. Igrajući u Evrokupu, dogurao je sa ekipom Emrea Džana do samog finala u kome je turski klub poražen od Gran Kanarije.

Beležio je u proseku  10,4 poena i 4,6 skokova na evrosceni, 10,8 poena i 3,4 uhvaćene lopte u nacionalnom prvenstvu.

On je sa Fenerom dogovorio saradnju u formi 1+1 sezona.

Odlučio je Dimitirs Itudis da napravi potpunu rekonstrukciju centarske linije. Posle odlazaka Kostasa Adetokunpa (Panatinaikos), Sameta Gejika (Galatasaraj), pa i Devina BUkera (izvesno se vraća u Bajern) odnosno Tonija Džekirija ekipa je pod košem pojačana Sertačom Šanlijem i Jorgosom Papajanisom.

Šanli je nedavno okončao dvogodišnju saradnju sa Barselonom u koju je došao posle odličnih sezona u Efesu. Papajanis je trebalo da bude kapitalac Panatinaikosa, međutim u poslednji čas je odlučio da se zahvali klubu u kojem je proveo šest sezona i pređe u Fener.

Vlasnik Panatinaikosa, Dimitris Janakopulos smatra da je to uradio zbog 200.000 evra i pritiska koji je imao od roditelja.

Uz pomenuta pojačanja, tu je i dalje Džonatan Motli, koji je imao sjajnu prvu sezonu u Evroligi, bio jedan od najboljih i najkonstantnijih u Itudisovoj ekipi sa prosekom od 14,5 poena, 5,4 skoka i indeksom korisnosti 16 po meču.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari