Mađari "precrtali" Hrvate, Francuzi preko Islanda do polufinala Evropskog prvenstva 1EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Rukometaši Mađarske nastavili su sa prijatnim iznenađenjima na Evropskom prvenstvu, pobedom protiv Hrvatske u drugoj fazi (29:26). Francuzi su ubedljivim trijumfom nad Islandom praktično pred vratima polufinala (39:32).

Nisu bili percipirani kao reprezentacija za velika dela u Nemačkoj, međutim, posle večerašnje pobede nad Hrvatskom, rukometaši Mađarske imaju jasnu računicu za prolaz u polufinale na Evropskom prvenstvu.

Nakon što su preneli maksimalna dva boda u drugu fazu, izabranici Ćeme Rodrigeza sada se nalaze pred jasnim izazovom da protvi Austrije i Francuske dođu makar do jedne pobede.

Hrvatska ni večeras nije mogla da računa na bolesnog Domagoja Duvnjaka, dok je prethodno iz sastava ispao Ivan Marinković, koji se povredio u duelu sa Austrijom.

Duel je mahom bio ravnopravan, bilo je perioda i kada su vodili izabranici Gorana Perkovca, međutim u poslednjih pet minuta do izražaja je došao levi bek Mađarske Rihard Bodo (pet golova) koji je napravio suštinsku razliku kada se meč lomio.

Impresivno je bilo desno krilo Imre sa sedam golova, kao i iskusni srednji bek Lekai (4 gola).

Važno je istaći da se i odličnim intervencijama istakao Laslo Bartuž. Golman Tatabanje imao je čak 16 intervencija, a zanimljivo je da je pre šampionata bio četvrta opcija na golu, ali je dobio šansu nakon izostanaka Miklera i Sekeljija.

Hrvatska je posle večerašnjeg poraza izgubila sve šanse za mesto u polufinalu. Tin Lučin i Filip Glavaš bili su najefikasniji u poraženoj reprezentaciji.

Francuska je ubedljivim trijumfom nad Islandom postala praktično prva reprezentacija koja se plasirala u polufinale Evropskog prvenstva, s obzirom na to da je u drugu fazu prenela dva boda i pred poslednja dva kola ima maksimalan broj poena (šest).

U redovima ekipe selektora Gioma Žila najefikasniji su bili Fabregas i Ričardson sa po šest golova, dok su gol manje postigli levoruki bekovi Mem i Remili.

U sastavu Islanda istakli su se bek Kristijanson, pivotmen Viđason i krilo Rikardson sa po šest datih golova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari