U prazan gol za istoriju: Karabatić u pobedi nad Hrvatskom postao najbolji strelac evropskih prvenstava (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Rukometaši Francuske napravili veliki pomak ka polufinalu Evropskog prvenstva pobedom protiv Hrvatske (34:32), a Austrijanci nastavljaju sa iznenađujućim rezultatima i u drugom delu.

Nikola Karabatić (39), jedan od najboljih rukometaša svih vremena, koji je rođen u Nišu, planira da se na Olimpijskim igrama u Parizu oprosti od „galskih petlova“, a dok se to ne dogodi, pokušaće da s reprezentacijom obeleži Šampionat u Nemačkoj.

Na jedan način je to uradio na meču s Hrvatima.

U 45. minutu je postigao peti pogodak, svoj poslednji u utakmici (za vođstvo sa 26:22), a ukupno 289. na svojih 11 kontinentalnih prvenstava, čime je postao najbolji strelac u istoriji takmičenja.

Gol je bio prazan jer su Hrvati, budući da je isključen bio Zvonimir Srna, žrtvovali golmana da bi napadali kompletni. Posle stative lopta je došla u Karabatićeve ruke, a šutirao je sa svoje polovine.

 

Nadmašio je Islanđanina Valura Gudjona Sigurdsona, dosadašnjeg rekordera.

Imaće Karabatić do kraja šampionata i konkurenta u liku Mikela Hansena koji je do sada postigao 276 golova.

Danska dominira u Nemačkoj i za očekivati je da će se domoći same završnice.

Posle trijumfa nad Hrvatskom i Francuska se nalazi u odličnoj poziciji.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Dika Mem sa šest golova.

Na poraženoj strani, Srna je takođe dao šest.

Veliko iznenađenje u Grupi I napravila je Austrija pobedom nad Mađarksom (30:29). Puleni Aleša Pajovića prethodno su u uvodnoj fazi eliminisali Španiju u direktnom duelu, s obzirom na to da im je i odgovarao remi (33:33), a narešeno su igrali i sa Hrvatskom, tako da su preneli jedan bod u narednu fazu.

Pobedu nad Mađarskom Austriji je omogućio pogodak Nikole Bilika 17 sekundi pre kraja dramatične utakmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari