Magijom do medalje 1

Srebrna medalja koju su mlade košarkašice Srbije osvojile na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj po rečima Ane Joković, potpredsednice KSS za žensku košarku, dobija posebno na težini imajući u vidu uslove u kojima opstaju ženski klubovi u Srbiji.

– Ne znam da li su ljudi svesni kakav je uspeh ostvaren, u kakvom stanju su klubovi, hvala Crvenoj zvezdi i Radivoju Koraću čije su igračice okosnica tima. Ova generacija je pokazala kako se igra za državni dres – kazala je Jokovićeva.

Srbija je u finalnom duelu izgubila od Belgije (53:55), a najveći broj igračica u srpskom timu dolazi iz domaćih klubova – Crvene zvezde, Radivoja Koraća i Novosadske ŽKA – koji godinama unazad uspevaju da opstanu uprkos malim budžetima, nezainteresovanosti sponzora i medijskoj marginalizaciji. Nacionalni tim predvodio je Miloš Pavlović, inače trener Radivoja Koraća, koji je kazao da je osnovni razlog uspeha to što su košarkašice verovale u svoj kvalitet.

– Devojke su bacale magiju, one su zaslužne za sve, iznele su ogroman teret. Ono što je ključno je da smo napravili odličnu atmosferu, uspeli smo devojke da ubedimo da imaju ogroman kvalitet i da mogu do medalje – naveo je Pavlović.

Predsednik KSS Predrag Danilović poželeo je juniorkama da nastave sa osvajanjem medalja i u budućnosti.

„Tu sam i ja da se ‘ogrebem’ za slavu košarkašica, mnogo sam srećan i drago mi je. Napravljen je ogroman uspeh, veliko hvala Ani Joković, stručnom štabu i igračicama. Ostaće im najlepše sećanje, nadam se da ove medalje neće biti poslednje u vašim karijerama – kazao je Danilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari