Majami i Lejkersi na korak do finala konferencija u NBA ligi 1Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez)

Košarkaši Majamija poveli su sa 3:1 u polufinalu Istočne konferencije NBA lige, pošto su noćas na svom terenu pobedili Njujork Nikse sa 109:101.

Niksi su u samo dva navrata u završnici prve četvrtine vodili, a Majami je do prve dvocifrene prednosti stigao krajem druge deonice.

Majami je u poslednjoj četvrtini od prvih 15 šuteva promašio 12, ali Niksi to nisu uspeli da iskoriste i osetnije smanje razliku.

Gosti su posle slobodnih bacanja Džejlena Bransona četiri minuta i 40 sekundi pre kraja prišli na šest poena razlike (99:93), ali je domaći tim do kraja sačuvao prednost i došao na korak do finala konferencije nakon što je u plej-of ušao kao osmi nosilac.

Treneru Majamija Eriku Spolstri ovo je bila 103. pobeda u plej-ofu, čime je postao treći trener sa toliko trijumfa u doigravanju vodeći jedan tim. Greg Popovič sa San Antoniom ima 170 pobeda, a Fil Džekson ima 118 sa Los Anđeles lejkersima i 111 sa Čikagom.

Džimi Batler je u domaćem timu zabeležio dabl-dabl učinak sa 27 poena i 10 asistencija, Bem Adebajo je upisao 23 poena i 13 skokova, dok je Maks Strus postigao 16 poena.

Srpski košarkaš Nikola Jović nije igrao za tim sa Floride.

Branson je bio najefikasniji u Niksima sa 32 poena, uz 11 asistencija, Ar Džej Baret je dodao 24 poena, a Džulijus Rendl je zabeležio 20 poena i devet uhvaćenih lopti.

Peti meč se igra u noći između srede i četvrtka u Njujorku.

Los Anđeles lejkersi su poveli sa 3:1 u polufinalu Zapadne konferencije, nakon što su na svom terenu savladali Golden stejt sa 104:101.

Aktuelni šampioni su sredinom treće četvrtine vodili sa plus 12 (77:65), ali su Lejkersi u poslednjoj deonici uspeli da preokrenu zahvaljujući odličnoj partiji Lonija Vokera koji je postigao 15 poena, uključujući i ključna slobodna bacanja 15 sekundi pre kraja.

Lebron Džejms je za Lejkerse upisao 27 poena, devet skokova i šest asistencija, dabl-dabl učinak je ostvario Entoni Dejvis sa 23 poena i 15 skokova, dok je Ostin Rivs postigao 21 poen.

U gostujućoj ekipi se istakao Stefen Kari koji je zabeležio 13. tripl-dabl u karijeri sa 31 poenom, 14 asistencija i 10 skokova, Endrju Vigins je dodao 17 poena, a Geri Pejton drugi je upisao 15 poena.

Naredni meč biće odigran u San Francisku u noći između srede i četvrtka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari