Majk Džejms nahvalio Sašu Obradovića 1Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

Neretko je ekipama predstavljao „kamen u cipeli“, sa Itudisom se posvađao do mere da je morao da napusti CSKA, a potom je u Monaku u par navrata ulazio u otvoren konflikt sa Zvezdanom Mitrovićem. Ipak, od dolaska Saše Obradovića, Majk Džejms beleži dobre partije za koje je nagrađen i MVP priznanjem za mart mesec.

Veliku trpeljivost za stil igre Majka Džejmsa pokazuje Saša Obradović. Sve njegove ishitrene poteze, preterana soliranja…. srpski stručnjak ne kažnjava izmenama Amerikanca, negde svestan da bi u tom slučaju mogao da prođe kao njegov prethodnik na klupi Monaka, Zvezdan Mitrović.

Takav pristup izuzetnom individualcu, isplaćuje se srpskom stručnjaku, ali i u rezultatskom smislu i samom Monaku.

Debitant u Evroligi plasirao se u plej-of kao sedmoplasirani tim.

U najvažnijem periodu sezone, martu mesecu, maksimalno je kapitalizovao dobar raspored i veći broj utakmica kod kuće.

Džejms je ofanzivno bio impresivan u tom periodu, zbog čega je i nagrađen MVP priznanjem za mart mesec. Amerikanac prosečno beleži 16,5 poena, a za uspeh ekipe posebno ističe način rada Saše Obradovića.

Iako je Monako percipiran kao tim koji snagu posebno pokazuje u ofanzivnom segmentu igre, Džejms je u intervjuu Evroligi poručio i da su defanzivno napredovali od dolaska srpskog stručnjaka.

„Vrlo je bitna odbrana, u napadu možemo lako da dođemo do koša zato je bitno da kostantno pokušavamo da zaustavimo protivnički napad. Veliku pažnju obraćamo na to na treninzima. Od kako je Obradović došao, napredovali smo na svim poljima, a posebno u odbrani“, smatra Džejms.

Amerikanac je akcentovao saradnju sa nekadašnjim reprezentativcem naše zemlje.

„Žao mi je što ga nisam video kako igra, moram da pronađem klipove. Čuo sam da je bio dobar, da je bio veliki takmičar. Baš zbog toga mislim da smo se pronašli, obojica imamo veliku želju da pobedimo“, istakao je problematični Amerikanac.

Monako je trenutno sedmi na tabeli sa 14 pobeda i 13 poraza, a ostaje da se vidi ko će biti drugi. Trenutno je to Olimpijakos.

„Imamo ekipu koja se sjajno uklopila, niko nije previše ozbilljan da ne možeš da se šališ sa njim, kao grupa smo se pronašli i to se vidi na terenu. Pokazali smo da možemo da pobedimo svakoga, a kruna dobre serije je sam plasman u najboljih osam. Nemamo prednost domaćeg terena, ali mislim da to nije previše važno“, zaključio je Džejms.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari