Majk Džejms pojačao Monako 1foto: euroleague.net

Nepremostive prepreke na relaciji igrač – trener dovele su do definitivnog raskida saradnje između CSKA i Majka Džejmsa.
Iako je odličnog strelca želelo više evroligaških giganata, na opšte iznenašenje, Amerikanac se obavezao na jednogodišnju saradnju Monaku.

Debitant u Evroligi uspeo je tako da pred sam početak takmičarske 2021/22 dovede izuzetno pojačanje.

Džejms je dobro poznato lice na evropskim košarkaškim parketima. Deo prošle sezone proveo je i u redovima Bruklina, nakon što je u CSKA suspendovan zbog čestih svađa i međusobnog nerazumevanja sa trenerom Dimitrisom Itudisom.

S obzirom na to da je ugovorom bio vezan za Moskovljane i za sezonu 2021/22, uredno se pojavio na treninzima „armejaca“ ali je po dolasku prebačen da radi sa drugim timom.

Zbog preveremenog raskida saradnje, CSKA je Amerikanca morao finansijski da obešteti posle čega je Džejms kao slobodan igrač mogao da bira u kom će klubu nastaviit karijeru.

Odlučio se za Monako, kojem je Džejms ukupno 13. ovosezonsko pojačanje.

Na 27 utakmica prošle sezone, u Evroligi, Džejms je u proseku postizao 19,3 poena pre nego što je morao da napusti ekipu i odseli se za Ameriku.

Nedugo zatim, uspeo je da posle kratkoročnog ugovora, potpiše sa Bruklinom do kraja sezone.

U Netsima je prosečno ubacivao 7,7 poena, uz 4,2 asistencije i 2,5 skokova u regularnom delu, odnosno 3,7 poena u plej-ofu.

Amerikanac je u takmičarskoj 2019/20 bio treći strelac Evrolige prosečno ubacujući 21,1 poen.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari