Majka predsednika Fudbalskog saveza Španije štrajkuje glađu zbog "nehumanog lova" na njenog sina zbog poljupca 1Foto: Beta/AP/Real Federación Española de Fútbol/Europa Press

Majka predsednika Fudbalskog saveza Španije Luisa Rubijalesa započela je danas štrajk glađu zbog, kako je navela, „nehumanog lova“ na njenog sina.

Rubijales je dobio oštre kritike svetske javnosti nakon što je u usta poljubio špansku fudbalerku Dženi Ermoso na pobedničkom postolju, kada su reprezentativke Španije osvojile Svetsko prvenstvo u Australiji i na Novom Zelandu, 20. avgusta.

Njegova Majka Anheles Bejar zatvorila se u crkvi u Rubijalesovom rodnom gradu Motrolu i štrajkuje glađu, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Ona je španskoj novinskoj agenciji EFE rekla da će „štrajkovati danonoćno“. Navela je da se radi o „nehumanom i krvavom lovu na njenog sina, koji to nije zaslužio“.

Ermoso je rekla da nije pristala na poljubac i da joj se taj gest nije dopao, dok je Rubijales rekao da je poljubac bio uzajaman i zajednička proslava dva prijatelja.

Rubijales je odbio brojne pozive da podnese ostavku, a u nedelju ga je na 90 dana suspendovala Međunarodna fudbalska federacija (Fifa).

Njegova rođaka Vanesa Ruis, koja predstavlja porodicu u Motrilu, rekla je da svi mnogo pate zbog Rubijalesa, koji je „već osuđen“.

„Mediji ne prestaju da nas uznemiravaju. Morali smo da napustimo našu kuću. Želimo da nas ostave na miru i da Dženi kaže istinu. Nije fer“, navela je ona.

Španska vlada tražila je od Sportskog suda Španije (TAD) da suspenduje Rubijalesa, a taj sud će danas o tome raspravljati.

Fudbalski savez Španije za danas je sazvao hitan sastanak regionalnih saveza, kako bi se procenila situacija.

Fifa je suspenzijom zabranila Rubijalesu da radi u fudbalu i ne sme da kontaktira druge fudbalske zvaničnike, kao ni 33-godišnju Ermoso.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari