Makedonski selektor: Spremamo iznenađenje za EP 1Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Iako je u velikoj gužvi i pod različitim pritiscima, selektor fudbalske reprezentacije Severne Makedonije Igor Angelovski našao je vremena da se sretne sa jednim „stranim novinarem“ iz susedstva. Pred debi ove selekcije na Evropskom prvenstvu i mečeve protiv Austrije, Ukrajine i Holandije, za koje će se Makedonci pripremati u Skoplju.

– Odlučio sam da pripreme odradimo u našoj zemlji. Cilj nam je da odradimo još nekoliko taktičkih zamisli i napravimo novine, bez obzira što je ovaj sastav reprezentacije dugo zajedno – kaže Angelovski na početku razgovora za Danas.

Kako ćete rešiti kadrovske probleme u odnosu na spisak koji ste objavili ?

– Žao mi je što je zbog povrede kolena iz tima definitivno ispao Ilija Nestorovski. Sa nama će na EP dvojica mlađih napadača, Darko Čurlinov iz Štutgarta i Milan Ristovski, član Sparte iz Trnave. Za sada nemamo nove probleme i trudićemo se da tako ostane do puta u Bukurešt. Svi ostali spremni su da potvrde naš istorijski uspeh, što prvi plasman na EP svakako jeste. Osim ako ne budem primoran, neću dodatno pozivati fudbalere.

Poznato je da ne želite da komentarišete sukobe oko Fudbalske federacije Makedonije, ali kakav je Vaš stav prema činjenici da je legendarni Vardar, ove sezone ispao iz Super lige?

– To je velika tragedija za fudbal u Severnoj Makedoniji. Vardar je fudbalski brend naše države: najbolji i najpoznatiji klub. Ispadanje ovog kluba, kome ni navijači nisu mogli da pomognu, velika je šteta za sveukupni fudbalski sport u našoj zemlji – podvlači Angelovski, bez želje da reaguje na procene fudbalskih analitičara da se njegova ekipa, koja je pobedila i moćnu Nemačku, nalazi u „jednoj od najlakših grupa“.

Stojmanovski: I premijer u „fudbalskom ratu“

– Selektor Angelovski nalazi se pred velikim psihičkim pritiskom da reprezentaciju pripremi za istorijski debi, zato što je i predsednik Vlade Severne Makedonije, Zoran Zajev, ušao u „rat“ sa predsednikom FFM Muhamedom Sejdinijem, optužujući ga za manipulaciju sa ljudima iz federacije, pogotovo oko podele više od sedam miliona evra koliko je Savez dobio za plasman na EP – ocenjuje za Danas, Milorad Stojmanovski, novinar i jedan od najboljih poznavalaca prilika u makedonskom fudbalu, pa dodaje „biće teško da nadvisimo aktuelnu situaciju, ali ja ne sumnjam u tim koji predvodi Pandev“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari