Maks Eberl novi sportski direktor Bajerna iz Minhena 1EPA-EFE/RONALD WITTEK

Bajern Minhen imenovao je danas Maksa Eberla za novog sportskog direktora do 2027. godine, preneo je klub.

„Nadzorni odbor FK Bajern Minhena u ponedeljak je jednoglasno je odlučio da Maks Eberl postane novi sportski direktor FK Bajern Minhena od 1. marta 2024. godine“, navodi se u saopštenju kluba.

Nemac je prošao kroz sve Bajernove škole i za njih debitovao u profesionalnom fudbalu. Bio je dugogodišnji sportski direktor Borusije Mekengladbah, a poslednji angažman mu je bio u Lajpcigu gde je smenjen u septembru prošle godine.

Eberl će na ovoj poziciji naslediti Hasana Salihamidžića koji je smenjen prošle godine u maju. Salihamidžić i Olivije Kan su smenjeni nakon što je Bajern došao do 11. uzastopne titule tek u poslednjem kolu Bundeslige što se je za njih bilo razočaravajuće.

Upravni odbor Bajerna je angažovao i Austrijanca Kristofa Frojnda, bivšeg sportskog direktora Lajpciga, da nadgleda regrutaciju novog sportskog direktora, ali bez prava glasa u odboru.

Novog sportskog direktora očekuju dva zadatka, pornalaženje zamene za trenera Tomasa Tuhela koji napušta klub na kraju sezone i izvlačenje Bajerna iz krize u kojoj se nalazi.

Bavarci su eliminisani u kupu Nemačke, zaostaju u Bundesligi za prvoplasiranim Bajer Leverkuzenom osam bodova, a u prvom meču osmine finala Lige Šampiona su poraženi od Lacija sa 1:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari