Maks Ferstapen trijumfovao i u poslednjoj trci sezone: Holanđanin postavio nove rekorde u Abu Dabiju 1Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Vozač Red Bula Maks Ferstapen zabeležio je 19. pobedu u sezoni, pošto je trijumfovao na Velikoj nagradi Abu Dabija i na taj način dodatno popravio rekord po broju pobeda u jednoj kalendarskoj godini.

Ferstapen je u poslednjoj trci sezone ostvario svoj 54. trijumf u karijeri i sada se nalazi na trećoj poziciji liste vozača sa najviše pobeda, iza rekordera Luisa Hamiltona (103) i Mihaela Šumahera, koji se 91 put peo na najviši stepenik podijuma.

Holanđanin je postao i prvi vozač u istoriji takmičenja koji je bio na vodećoj poziciji barem 1000 krugova tokom jedne sezone.

Šarl Lekler u Ferariju je osvojio drugo mesto, dok je treće pripalo Džordžu Raselu u Mercedesu.

Serhio Peres je trku završio kao četvrti, a pratio ga je tandem Meklarena Lando Noris – Oskar Pjastri.
Trku je na sedmom mestu završio as Aston Martina Fernando Alonso, a poene su osvojili još „Vozač dana“ Juki Cunoda u AlfaTauriju, Mercedesov Luis Hamilton i Lens Strol u Aston Martinu.

Ferstapen je sezonu završio sa 549 bodova, na drugom mestu je njegov kolega iz Red Bula Serhio Perez sa 273, dok je vozač Mercedesa Luis Hamilton treći sa 232 boda.

Maks Ferstapen trijumfovao i u poslednjoj trci sezone: Holanđanin postavio nove rekorde u Abu Dabiju 2
Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

U konkurenciji konstruktora trijumfovao je Red Bul sa 822 boda, a Mercedes je uspeo da pretekne Ferari i sezonu završio sa 409 poena, tri više od “skuderije”.

Naredna sezona počinje testiranjima u Bahreinu od 21. do 23. februara, a prva trka na programu je u subotu 2. marta, takođe u Bahreinu. Naredne godine će biti održana rekordna 24 trkačka vikenda, a sve trke direktno će se prenositi na kanalima Sport kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari