Maksimala odbojkašica Srbije na početku odbrane svetske titule 1EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Orlice sa 3:0 u setovima pobedile Kanadu u prvom kolu C grupe planetarnog šampionata u Holandiji i Poljskoj.

Izabranice Danijelea Santarelija nisu „pregazile“ rivalke sa druge strane okeana, ali nisu im ni dozvolile da se ponadaju iznenađenju protiv aktuelnih svetskih vladarki – 25:23, 25:16, 25:20.

U prvom setu su se fino odlepile na 9:4, međutim Kanađanke su skratile taj zaostatak i dugo im disale za vratom, da bi se odlepile posle 22:22 i taj deo posla rustinski privele kraju.

U narednom delu meča već na 12:7 bilo je jasno kuda „plovi brod“, s tom razlikom što se ovog puta Orlice nisu opuštale i(li) grešile toliko da to može da im ugrozi dupliranje vođstva u setovima.

Odličan tempo nastavljen je i u trećem delu. Buša, Stevanović, Drča… stekle su 9:5 i već tada praktično otklonile i to malo dileme u vezi ishoda susreta, jer su naše odbojkašice dominirale u svim elementima.

Najefikasnija je kao i uvek bila nova kapitenka Tijana Bošković, jer je donela 23 poena, a dvocifrena je bila i iskusna Brankica Mihajlović (10). U redovima Kanade izdvojila se Aleksa Grej (14).

Srbiju već u ponedeljak od 15.30 časova čeka novi nastup na SP i to protiv respektabilne Bugarske, koja je izgubila svoj duel sa Nemačkom (1:3).

Pored pobrojanih selekcija u istoj konkurenciji nalaze se još odbojkašice Sjedinjenih Američkih Država i Kazahstana.

Plasman u narednu fazu izboriće po četiri reprezentacije iz svake od četiri grupe, posle čega će biti razvrstane u dve grupe, sa po osam učesnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari