Manje od željenog, više od očekivanog 1Foto: Fonet FK Crvena Zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde i jesu i nisu uspeli da naprave ono što su naumili u Razgradu. S dva data gola u gostima moguće da su stekli ključnu prednost u konačnom zbrajanju na kraju dvomeča s Ludogorecom.

Dva primljena pogotka možda platili odlučujuću cenu problemima s defanzivom – revanš u Beogradu sledećeg utorka će pokazati – ali ono što je sigurno je da su remijem iz Bugarske prevaziđena očekivanja kritičkog dela javnosti naklonjene crveno-belima.

Takav, „toplo-hladno“ utisak o šansama za prolaz u plej-of kvalifikacija za LŠ primenjiv je i na procenu (ne)učinjenog u „ludoj šumi“, jer su crveno-beli kao na obe utakmice s Valetom i prvenstvenoj premijeri s Napretkom, išli od očaja do sjaja, terajući svoje navijače da se u jednom trenutku hvataju za glavu od muke, a sledećem na nogama aplaudiraju vanserijskim potezima pojedinaca.

– Prvo poluvreme nismo uspeli da se povežemo i ništa nismo napravili. Istina, nismo ni navikli da igramo na tako brzoj podlozi, pa nam je trebalo vremena da se naviknemo… Na pauzi sam im rekao da moramo da počnemo da igramo i da ne treba da se plašimo. Možemo i da izgubimo, nema problema, ali bolje da izgubimo, a da smo nešto probali… Kod 1:0 za njih bio bih zadovoljan, ali kada smo poveli 2:1, mislim da je trebalo da izdržimo do kraja. Ništa nije rešeno, šanse su i dalje 50-50 – podvukao je crtu ispod prvih 90 minuta borbe za (najmanje) garantovano učešće u Ligi Evrope i milione evra trener Miodrag Božović.

Dvojica igrača u redovima crveno-belih zaslužuju najviše pohvala. Strelac prvog gola Aleksandar Katai je jedan od njih. Što zbog driblanja čuvara u nizu pre neodbranjivog šuta, što zbog načina na koji je vodio napad u odsustvu pravog centarfora.

– On može da igra na toj poziciji i jedan od onih koji može nešto da uradi jedan na jedan. Očekivao sam da makar jednom onako pobegne rivalima, a
žao mi je što nije dao još jedan gol.

I jedan od brojnih stranaca dovedenih ovog leta, Gelor Kanga, „poentirao“ je za televizijske špice.
– Još nije pokazao šta može, a može bolje. Objektivno, on je pomalo divalj igrač koji ne trpi nikakve taktičke zamisli, može da trči dva dana, može da postigne i namesti gol. Možda malo trpi Donald zbog njega, ali on donosi kvalitet prema napadu.

Iako je golman Damir Kahriman dva puta kapitulirao, odbrana je funkcionisala bolje u odnosu na prošle mečeve.

– U prvom poluvremenu, osim greške kada je prošao Kafu, nije bilo mnogo šansi. Bilo je poluprilika, udaraca, situacija sa strane koje su mirisale na opasnost ali nije bilo stoprocentne šanse. Drugi gol? Bolje da su nam ga dali iz nekog udarca nego na brzinu – opominje Božović defanzivce, ali i ostatak tima, jer su svi skupa krivi za jeftino izjednačenje za konačnih 2:2.
Rezultat koji miriše na predvorje Lige šampiona, ali i nosi rizik od eliminacije, ako sadašnja euforija poništi pređašnji respekt prema Ludogorecu.

 

Od danas karte za revanš
Na blagajnama stadiona „Rajko Mitić“ danas počinje prodaja karata za drugi duel Ludogoreca i Crvene zvezde i, ako ih ostane do utorka, trajaće sve do početka utakmice (20.30). Vlasnici sezonskih karata imaju besplatan ulaz, dok ostali moraju da plate 800 (Sever i Jug), 1.200 (Istok), 1.500 (Zapad), 3.000 (Vip 1, Vip 2) ili 4.000 dinara (Vip galerija). Istovremeno počinje i distribucija ulaznica za prvenstveni meč s Metalcem (petak, 20.00).

Đakov: Klasa smo za Zvezdu
Dan posle remija iz „lude šume“ stigle su bombastične izjave.
– Na terenu se videlo da smo u odnosu na Crvenu zvezdu – klasa. Uz svo poštovanje prema prvaku Srbije, mi smo bili konkretniji. Osvežićemo se do revanša, jer je naš prvenstveni meč sa Beroeom odložen. Siguran sam da u Beogradu možemo da pobedimo – trči pred rudu kapiten Svetislav Đakov.
Golman Vladislav Stojanov podseća na drugi dvomeč s Partizanom (0:0, 2:2), kada je Ludogorec zbog golova u gostima prošao dalje.
– I s Partizanom smo remizirali kod kuće, a onda ga prošli. Neka misle srpski fudbaleri da su se kvalifikovali…

Raosavljević: Tražimo štopera
Kao što je očigledno da Zoran Rendulić i Tomas Fibel nisu dovoljna kvalitetna rešenja na štoperskim pozicijama, pogotovo u slučaju plasmana u neko UEFA takmičenja, tako nije tajna da klub traga za novim igračima na pozicijama u centralnom delu zadnje linije. Milan Mitrović je poslednji od pikova, ali se njegov dolazak iz turskog Mersina izjalovio.
– Mitrović definitivno ne dolazi. Okrećemo se drugim rešenjima za poziciju štopera – saopštio je sportski direktor našeg šampiona Blažo Raosavljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari