Maradonin dres prodat za 55.000 evra na humanitarnoj aukciji za Napulj 1Foto: EPA-EFE/JUAN CARLOS CRUZ

Dres star 33 godine koji je nosio legendarni reprezentativac Argentine Dijego Maradona prodat je za 55.000 evra na internet aukciji za pomoć Napulju u borbi protiv korona virusa. Maradona je danas zahvalio bivšem saigraču Ferari na toj prodaji.

Maradona je svoj dres reprezentacije Argentine sa brojem 10 poklonio Ferari kada su zajedno igrali u Napoliju.

Kako su preneli italijanski mediji, Ferara i Fabio Kanavaro su osnovali fondaciju kako bi prikupili novac za njihov rodni grad Napulj kao pomoć u krizi tokom pandemije korona virusa.

„Pobedili smo u još jednoj utakmici, za Napoli i naše voljene Napolitance. Možda je to i najvažnija utakmica u kojoj smo zajedno pobedili, ujedinjeni kao i uvek. Hvala ti Ćiro, pošto si mi još jednom omogućio da osetim emociju toga što sam deo ovih neverovatnih ljudi“, naveo je Maradona na Fejsbuku.

„Omogućio si mi da čujem huk 80.000 navijača na Sao Paolu, pošto je ova inicijativa prikupila 80.000 evra delom zahvaljujući i mom dresu sa brojem 10. Osetio sam radost i strast. Nezaboravno. Počastvovan sam što sam doprineo pomoći našim ljudima u ovom nevidjenom trenutku“, dodao je legendarni argentinski fudbaler.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari