Marej se razboleo, Đoković bez borbe u četvrtfinalu 1EPA-EFE/Juanjo Martin

Viša sila sprečila 37. nastavak teniskog blokbastera, na Mastersu u Madridu.

Vest o otkazivanju meča koji je trebalo da počne tačno u podne, po najavljenoj satnici, osvanula je na Tviter nalogu turnira koji se od 8. maja do karaja nedelje održava u prestonici Španije.

U pomenutoj objavi stoji da je 34-godišnji Britanac bolestan i da nije u stanju da izađe na tere Manolo Santana, bez detaljisanja na temu zdravstvenog stanja osvajača dva Vimbldona i jednog US opena.

Marej i Novak Đoković nisu igrali jedan protiv drugog od 2017. godine i turnira u Dohi kada je srpski teniser slavio 2:1 i poveo sa 25:11 u međusobnim duelima.

Nakon toga su Endija snašli brojni problemi sa povredama, podvrgnut je i raznim operacijama, a u jednom trenutku mu je ugrađen i veštački kuk, pa je bilo pitanje da li će uopšte moći da anastavu karijeru.

Čak je i najavljivao odlazak u penziju, ali je ispak ostao deo Tura i trijumfima nad favorizovanim Dominikom Timom i Denisom Šapovalovim stigao do duela sa prvim reketom sveta na madsridskoj šljaci.

Na drugoj strani, osvajač 20 grend slemova nije imao obeveza u prvom kolu, u drugom je nastavio da „teroriše“ Gaela Monfisa, pa će posle ovog otkazivanja imati samo jedan meč pre nego što se opet stane iza mreže. I ukrsti rekete sa zemnljakom Dušanom Lajovićem ili Poljakom Hubertom Hurkačem, koji danas igraju svoj susret.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari